I APOLLOENS RIGE DEN 26. JULI 2021.

Jeg havde længe drømt om at se en af de smukkeste og største sommerfugle Apolloen… så da jeg luftede tanken for Laila var hun klar. Vi satte derfor kurs mod Loftahammar i Sverige i dagene den 20. juli til den 23 juli 2021. På vejen op samt hjem igen besøgte vi flere skønne områder for sommerfugle. De to dage vi havde i Loftahammar var klart turens højdepunkt, da der var så mange sommerfugle. Apolloen var ikke svær at finde og vi så hele 17 individer… det var svært at få armene ned igen. Ved et tilfælde fandt vi et lille område hvor der var utrolig mange forskellige arter. Her havde vi flere af turens højdepunkter såsom Svalehale, Duehale samt Valesina Kejserkåbe. I samme område fløj der en Apollo rundt og den blev alt andet end begejstret da der pludselig dukkede en Svalehale op. Den angreb flere gange Svalehalen som dog ikke lod sig skræmme. Vi var meget glade for at se Svalehalen, da vi tidligere i år gik glip af en i Skagen. Også temmelig overraskende kom der pludselig en Duehale forbi, jeg har ikke kunne finde ud af hvor almindelig/sjælden den er på de kanter. Fra turen kan også nævnes Kirsebærtakvinge, Perlemorrandøje, Skovhvidvinge, Enghvidvinge samt Skovbjergrandøje. En stor tak skal lyde til Paul Nilsson som havde givet også mange gode tips til de forskellige arter.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et meget passende skilt som stod ude i et af de områder hvor vi nød mange sommerfugle. Sverige juli 2021.

Laila havde det stor dejlige smil fremme da de første Apollo sommerfugle var blevet fotograferet. Sverige juli 2021.

Apollo. Sverige juli 2021.

Apollo. Sverige juli 2021.

Apollo. Sverige juli 2021.

Svalehale. Sverige juli 2021.

Svalehale. Sverige juli 2021.

Svalehale. Sverige juli 2021.

Kommabredpande. Sverige 2021.

Kejserkåbe, Valesina. Sverige juli 2021.

Storplettet Perlemorsommerfugl. Sverige juli 2021.

Markperlemorsommerfugl. Sverige juli 2021.

Sørgekåbe. Sverige juli 2021.

Sørgekåbe. Sverige 2021.

Skovbjergrandøje. Sverige juli 2021.

Skovbjergrandøje. Sverige juli 2021.

En kæmpe stor Græshoppe havde fanget en Dagfåfugleøje som den sad og spiste. Sverige juli 2021.

Eghjort. Europas største bille som måler op til 10 centimeter. Sverige juli 2021.