BUSKRØRSANGER VED PINSEKSKOVEN DEN 7. JULI 2021.

I forbindelse med at jeg sammen med Laila skulle over til hendes sommerhus den 4. juli 2021 i Blekinge i Sverige og fotografere sommerfugle nogle dage, slog vi et smut forbi Pinseskoven hvor der igennem længere tid havde været en stationær Buskrørsanger. Tidligere en sjælden fugl i DK, men som nu er årlig med flere fund. Den er dog altid en udfordring da den let kan forveksles med fx. Kærsanger. Heldigvis var det en syngende fugl, hvilket gjorde det meget nemmere at bestemme den med sikkerhed. Da den var meget tillidsfuld var der gode muligheder for at teste flere kendetegn af som fx. korte vinger og en meget kontrastløs vinge. Sangen var meget spændende at høre, da den i det tidsrum vi var der næsten kun brugte det karakteristisk hi-di-dy helt selvstændigt og ikke som en del af en sangperiode. 

Foto og lyd: Henrik Knudsen, Copyright.

Buskrørsanger, Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger, Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger, Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger. Da fuglen var meget tillidsfuld var det en velbesøgt sjældenhed. Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger. Hegnet var den fortrukne sangpost. Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger. I forhold til Kærsanger en mere lys fugl på undersiden. Pinseskoven den 4. juli 2021.

Buskrørsanger. Selv uden sang var det ret lige til at bestemme den med sikkerhed, bemærk fx. den kort hånd (uden lyse kanter) samt en ret ensartet vinge uden kontraster. Pinseskoven den 4. juli 2021.