ATTER HJEMME HOS DE SPÆNDENDE 2K KASPISKE MÅGER I BAGENKOP HAVN DEN 20. APRIL 2021.

En hel i dag i SV-jylland i går havde ikke fået de udfordrende 2k Kaspiske Måger til at forsvinde fra Bagenkop som jeg skrev om den 18. april 2021…. tværtimod !!. I første omgang så det ellers ret lovende ud med rene fugle for Laila og jeg. Men det viste sig ved nærmere eftersyn at flere igen havde markant afvigende/mørke undervinger. Jeg fandt 6 2k fugle som iøvrigt alle var nye ! hvilket jo var helt utroligt og noget jeg slet ikke havde forventet. Ud af dagens 6 fugle var der 3 fugle der muligvis har noget Sølvmåge i sig. Jeg har flere gange været inde på emnet, hvor går grænsen for en “ren” Kaspisk Måge. Jeg vælger dog som den 18. april 2021 at fravælge de 3 fugl der ikke lige er “textbook” Kaspiske Måger. Disse typer er utrolig svære at blive kloge på, da de overhovedet ikke ligner en Cactus. Jeg mindes ikke tidligere at have haft så mange problematiske fugle inden for så kort tid. Måske skyldes det også jeg har fået mere erfaringen med arten gennem årene og måske tidlige ganske enkelt har overset denne variation. I dagens opslag viser jeg første 2  (A og B) forskellige fugle og den variation der især er på undervingerne samt en Kaspisk Måge med perfekte undervinger. Det blev til et gensyn med den 4k Kaspiske Måge som har mistet synet på det ene øje. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Kaspisk Måge” 2k A. Bagenkop havn den 20. april 2021.

“Kaspisk Måge” 2k A. Bagenkop den 20. april 2021.

“Kaspisk Måge” 2k A. Bagenkop den 20. april 2021.

“Kaspisk Måge” 2k B. Bagenkop den 20. april 2021.

“Kaspisk Måge” 2k B. Bagenkop den 20. april 2021.

“Kaspisk Måge” 2k B. Bagenkop den 20. april 2021.

Kaspisk Måge 2k. Bagenkop den 20. april 2021.

Kaspisk Måge 2k. Bagenkop den 20. april 2021.

Kaspisk Måge 2k. Bagenkop den 20. april 2021.