ENDNU EN SORTSTRUBET BYNKEFUGL PÅ LANGELAND I ÅR DEN 3. APRIL 2021.

En tidlig tur på den sydlige del af Langeland bød på en kølig men meget smuk morgen med sol og let vind fra en nordlig retning. Der var hverken måger eller gang i noget træk… Dagen blev dog reddet da jeg fandet min anden Sortstrubet Bynkefugl på Øen i år. Den første fandt jeg ved Spodsbjerg den 25. februar 2021 (se blog fra den 26. februar 2021). Endnu engang var det en han jeg fik støvet op og den var rigtig i hopla, da den var ivrigt syngende. Lidt overraskende var overgumpen ret lys og meget bred på dette individ, nåede faktisk ned langs undergumpen. Jeg har mange gange oplevet at de vestlige racer har en lys overgump, men dagens fugl ved Ristinge havn var mere bred og påfaldende end normalt. Undervingedækfjerene var mørke, men ikke mørke nok i forhold til de østlige racer. Dog var de mere mørke end på den fugl jeg så ved Spodsbjerg i februar 2021. Når man ellers bare så fuglen sidde i terrænet lignede den en klassisk vestlig fugl. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sortstrubet Bynkefugl han. Ristinge havn den 3. april 2021.

Sortstrubet Bynkefugl han. Ristinge havn den 3. april 2021.

Sortstrubet Bynkefugl han. Ristinge havn den 3. april 2021.

Sortstrubet Bynkefugl han. Påfaldende hvid og bred overgump for en vestlige race. Ristinge havn den 3. april 2021.

Sortstrubet Bynkefugl han. Undervingedækfjerene var dog ikke så mørke som hos de østlige racer. Ristinge havn den 3. april 2021.