INVITEREDE LAILA MED TIL KLINTHOLM LOSSEPLADS DEN 24. MARTS 2021.

Som den perfekte gentleman (klog af skade… jeg vil altid huske hendes gode ide om at tage til Hou Nordstrand resten af livet) lod jeg selvfølgelig Laila bestemme hvor hun gerne ville hen og se på fugle i dag. Valget faldt på Sortemosen lidt nord for Svendborg. Ved ankomsten blev vi mødt af en lidt kølig og frisk forårsvind. Men hvad betød det da vi fik 2 unge Havørne lige henover os i fugletårnet (heldigvis lå kameraet i bilen !) og næsten i samme sekund kom der 2 Traner og landede. Efter vi havde set os mætte her… fik jeg som den store romantiker lokket Laila med til Klintholm Losseplads…. Hvor jeg engang for 100 år siden havde set en Rødtoppet Fuglekonge og mente der nok lige var en i dag også til hendes årsliste. Ved ankomsten blev vi nærmest fløjet ned af en smuk ung Havørn, hvilket var dagens 3. Havørn for os. Men herefter knækkede drømmen om Rødtoppet Fuglekonge for mig, da der var en masse måger ude på lossepladsen. Laila ofrede sig og var så mega sød at løbe tilbage til bilen efter et teleskop så jeg kunne tjekke mågerne igennem. Oppe på en større bygning hvor der stod en masse måger fandt vi en 2k Kaspiske Måge. Arten er utrolig sjælden på Østfyn/Svendborg kommune, nok mest fordi der er ingen der kigger på måger i det hjørne af landet. Selv har jeg kun set arten engang tidligere på Østfyn. Herefter stod den på kratlusk og det gav os vores anden Gransanger i år (den første var i januar ved Hou), da der sad en ivrigt syngende fugl i et stort krat. Laila spottede en Nældens Takvinge, hvilket var min første i år, men allerede hendes anden. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspisk Måge 2k. Arten er ret fåtallig på Østfyn/Svendborg kommune og er en af meget få jeg har set her. Klintholm losseplads den 24. marts 2021.

Denne unge Havørn kom lige henover os… tror den blev lige så overrasket som os. Klinthom Losseplads den 24. marts 2021.

Uden Lailas søde indsats i dag havde jeg ikke fået endnu en Kaspisk Måge til samlingen…. kram herfra.

Årets første sommerfugl blev Nældens Takvinge. Klintholm Losseplads den 24. marts 2021.