STOR UBESTEMT MÅGE I SPODSBJERG HAVN DEN 19. MARTS 2021.

Igår den 18. marts 2021 var jeg et lille smut oppe i Spodsbjerg for at se om de 2 Sorthovedet Måger jeg fandt dagen før fortsat var på plads… Det var de selvfølgelige ikke, hvilket jeg nu heller ikke havde forventet. Jeg tjekkede selvfølgelig også havnen, hvor jeg atter så den tilbagevendte 2k Kaspiske Måge. Men ude bag en lille fiskekutter som lå langt ude var der en 1. vinter (2k) måge med et temmelig kraftigt halebånd der fangede min opmærksomhed. Desværre var den på smertegrænsen af hvad jeg kunne klare rent bestemmelsesmæssigt (lå ca. 1.5 km væk)… Jeg valgte derfor at kaste godt med brød ud for at forsøge at fange dens opmærksomhed og heldigvis lykkekedes min plan. For et par minutter efter lå den mellem de lokale havnemåger som var ved at gå amok på brødet. Men på trods af jeg nu fik den helt tæt på hjalp det ikke rigtig noget som helst…. Jeg tog en masse billeder i håb om jeg måske kunne komme videre når jeg fik den op på skærmen senere på dagen. Men selv bag computerskærmen om aftenen kom jeg ikke rigtig videre…og valgte derfor at sende den til Hans Larsson. Det førte til en større korrespondance hertil morgen og jeg siger ikke for meget hvis jeg skriver mongolicus blev nævnt. Intet er sikkert men der arbejdes videre i kulissen. Hans Larsson har modtaget en stor stak fotos (40+) og vil vise dem til flere af hans kontakter og jeg skal nok vende tilbage når jeg evt. ved mere. Jeg vil selvfølgelig forsøge senere idag den 19. marts 2021 at genfinde fuglen, den er et endnu et kig værd…. endda også for andre fuglefolk.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ubestemt Larus… som måske kan være temmelig interessant ?. Spodsbjerg havn den 18. marts 2021.

Bemærk det meget smukke sorte halebånd på denne store måge, som virkede større end Sølvmågerne. Spodsbjerg havn den 18. marts 2021.

Håber den kan genfindes idag. Spodsbjerg havn den 18. marts 2021.