Ø-HOP I DET SYDFYNSKE DEN 22. FEBRUAR 2021.

Vejret mindede om noget man normalt først oplever i marts, dvs. lunt vejr med temperatur helt op til 13 grader. Det fine vejr blev brugt på mindre fugletur rundt på den lokale hjemmebane hhv. Tåsinge og Langeland sammen med Laila. Vi startede med en tur til Vornæs, hvor vi fik hørt og set 2 syngende Grønspætter samt 4 Korttåede Træløbere. Herefter var vi lidt rundt på Langeland som bla. bød på en enkelt Sølvhejre ved Boftofte. På vejen hjem tjekkede vi Rudkøbing Vejle, her var der atter kommet Nilgæs, hvilket nok var de lokale ynglefugle fra de seneste år på Siø. Da vi atter kom tilbage til Tåsinge tjekkede vi lidt Sangsvaner ved Melby og mellem dem fandt Laila dagens fugl i form af en adult Pibesvane, ikke nogen helt almindelig art på disse kanter.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Lailas fintjek af Sangsvanerne gav en adult Pibesvane. Melby den 22. februar 2021.

Der er utrolig stor forskel på størrelsen mellem de to svanearter Sangsvane og Pibesvane. Melby den 22. februar 2021.

Så er den “smukke” Nilgås tilbage. Rudkøbing Vejle den 22. januar 2021.

I den kolde periode vi lige har været igennem kunne jeg slet ikke finde nogen Korttåede Træløbere på Tåsinge. Men nu da varmen var vendt tilbage var der atter syngende fugle. Vornæs den 22. januar 2021.