SORT SVANE, NØRRE NEBEL DEN 20. FEBRUAR 2021.

Inden jeg går videre vil jeg først lige sige, at jeg synes det er noget af det mest åndsvage der er sket i dansk ornitologi længe. Nu har man nemlig fået “lov til” at krydse Sort Svane af på sin Danmarks-liste.  Jeg har ingen officiel liste, men jeg kan godt afsløre at jeg aldrig ville skrive den på, det samme ville gælde arter som Indisk Gås og Mandarinand m.m.  Det må være som at skide i bukserne (bare mange krydser for enhver pris, selv om det lugter af helvede til)… Efter dette lille søde opstød, så gloede jeg alligevel lidt på to Sorte Svaner i dag ved Nørre Nebel. Her gik to fugle rundt sammen med lidt “gode svaner og gæs”… Alle fuglene blev på et tidspunkt skræmt op af en hundelufter som gik direkte mod fuglene. Ved denne lejlighed kunne man se at de to Sorte Svaner havde forskellig vingetegning, hvilket får mig til at tro det må dreje sig om en adult fugl samt en 2k (ret mig gerne, har nemlig ikke rigtig noget litteratur om denne art i reolen).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sort Svane adult og 2k ?. Nørre Nebel den 20. februar 2021.