NÅR CAMOUFLAGEMESTEREN OVERGIVER SIG – SKOVSNEPPE VED ILLEBØLLE DEN 12. FEBRUAR 2021.

Indtil videre har februar 2021 været en meget kold måned, hvor temperaturen natten til i dag kom under minus 10 grader her i Øhavet…. Oven i det har der været et kraftigt snefald flere steder, hvilket har presset nogle fugle frem som man ikke ser så ofte og slet ikke på den måde som det sker i øjeblikket. Allerede den 6. februar 2021 kunne jeg sammen med Laila se Bekkasiner og Skovsnepper gå frit fremme på en tur til det Sydvestjyske. De seneste dage har meldingerne fra de kanter også været helt vanvittige, især for Skovsneppens vedkommende. I Østdanmark ses der også flere fugle i disse dage, dog slet ikke som i Jylland. Selv har jeg set 3 de seneste 2 dage, bla. fik jeg den som matrikelart i dag den 12. februar 2021. Jeg hørte Blåmejsen advare mens jeg var ved at fodre fuglene i min have og da jeg kiggede op kom der en fin Skovsneppe flyvende lige henover mit hus. På en rundtur i dag på Langeland fik jeg en fantastisk oplevelse med arten, da jeg fra bilen pludselig opdagede en som stod på en skrænt helt ud til vejen ved Illebølle. Jeg standsede bilen og de næsten 10. minutter fik jeg en af min bedste oplevelser med arten. Den stod total stille og stolede 100 procent på sin camouflage. Den stod med ryggen til mig og blev sådan stående i flere minutter også da der var en bil der kørte lige forbi den. Men pludselig begyndte den at fouragere (holdte ca. 10 m fra den) og den kom helt hen til mig, så jeg kunne kigge på den på under en meters afstand. Det var spændende at se hvordan den strakte sig langt frem når den stak sit lange næb ned i vegetationen. De kraftige lår kom tydeligt frem ved denne forageringsteknik. Efter godt 10. minutter hoppede den igennem en hæk og fortsatte nu på den anden side at lede efter føde. Jeg lod den være i fred, men var helt høj over denne eksklusive oplevelse. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Skovsneppe. Der var et par løse fjer på ryggen af den, jeg ved ikke om det skyldes at der har været en kat eller en rovfugle efter den eller noget helt tredie. Den fejlede dog intet, udover den nok var utrolig sulten siden den valgte at gå frit fremme. Illebølle den 12. februar 2021.

Den kiggede helt roligt på mig, mens jeg sad total stille inde i bilen og næsten ikke turde trække vejret. Illebølle den 12. februar 2021.

Den bevæger sig klart langsommere end en Dobbeltbekkasin når den søger føde. Illebølle den 12. februar 2021.

Der var virkelig nærkontakt. Illebølle den 12. februar 2021.