NY LANGELANDSREKORD FOR SORTGRÅ RYLE, HOU NORDSTRAND DEN 11. FEBRUAR 2021.

En tur til Hou Nordstrand på Nordlangeland er ofte lidt af et lotteri, hvor man ofte kan blive skuffet. Men i dag var en af de rigtig gode dage for rastende vadefugle, hvor det blandet andet blev til en ny rekord for Øen. Jeg var heldigvis ankommet tidligt, så jeg kunne få tjekket stranden inden der begyndte at komme forstyrende elementer som hundeluftere og andre motionister. Tangen var levende af vadefugle, især var der mange Sortgrå Ryler og Stenvender samt nogle få Almindelige Ryler. Det var noget af en udfordring at få styr på dem og efter mange gennemtællinger af flokken kom jeg frem til mindst 23 Sortgrå Ryler og 35 Stenvender, mens de 8 Almindelige Ryler var noget nemmere at få styr på. Pludselig dukkede Niels Bomholt op ved min side og han havde også forsøgt at tælle dem, men fik i første omgang kun 13 Sortgrå Ryler… Niels er tællefreak så han kæmpede som en anden Joop Zoetemelk (min ynglingscykelrytter) for at indhente mig… Men han endte med 21, men mon ikke han var tilfreds alligevel. Mens vi stod sammen opdagede jeg årets første Store Præstekrave på Langeland , den trumfede Niels med yderligere en da han jagtede de Sortgrå Ryler. Jeg havde aldrig tidligere set så mange Sortgrå Ryler på Langeland og havde lidt på fornemmelsen det kunne være ny rekord. Om aftenen da jeg kom hjem kunne jeg se det var ny rekord (via DOF-Basen) for Langeland og faktisk endte rekorden med at blive hele 25 fugle. På et af mine billeder kunne jeg nemlig tælle dem helt præcist. Det øgede også antallet af Stenvendere til 39, mens antallet af Almindelig Ryler forblev uændret. Ude på stranden var der også 4 rastende Dobbeltbekkasiner. Dagens sidste vadefugl inden jeg nåede Spodsbjerg havn blev en Skovsneppe ved Boftofte som løb rundt inde i en have. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Et historisk øjeblik, her ses den nye Langelandsrekord for Sortgrå Ryle. Den gamle rekord stammer fra Bagenkop den 19. december 2005 og var på 19 fugle. Faktisk er næsten alle dagens mindre vadefugle på dette billede, 25 Sortgrå Ryler, 39 Stenvendere samt 7 Almindelige Ryler. Hou Nordstrand den 11. februar 2021.

Sidst på formiddagen kom solen frem og fuglene fremstod nu endnu smukkere. Hou Nordstrand den 11. februar 2021.

De var bestemt ikke nemme at tælle, de var aldrig i ro og konstant fouragerende. Hou Nordstrand den 11. februar 2021.

Dagens vinder var Sortgrå Ryle med 25 fugle – ny Langelandsrekord. Hou Nordstrand den 11. februar 2021.

Stor Præstekrave. Årets første på Langeland i 2021. Hou Nordstrand den 11. februar 2021.