MAN GLEMMER HELT HVOR KOLD OG BARSK DEN DANSKE VINTER FORTSAT KAN VÆRE DEN 6. FEBRUAR 2021.

Laila havde inviteret på en tur til det jyske hvor der skulle samles nogle årsarter sammen.. Vi havde en rigtig dejlig dag, hvor “Kong Vinter” rigtig viste tænder. Der blæste en ret frisk til hård vind fra NØ som fik de minus 2 grader til at føles som minus 6-8 grader…. Den mest sjældne fugl der kom i bogen var en stationær Halsbåndstroldand han ved Mossø… De seneste dages kolde vejr som havde budt på sne og fået mange søer til at fryse til fik mange fugle til at ændre adfærd. Således var det muligt at se større ansamlinger af især Bekkasiner og Skovsnepper som gik frit fremme… Blandet dem så jeg for første gang en Enkeltbekkasin gå frit fremme og fou. Mellem disse vadefugle havde vi også et enkelt sted hvor der var 2 Svaleklire, en art som virker mere talrig denne vinter end tidligere. En Slørugle kunne også nydes da den sad smukt frit fremme ved højlys dag.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Halsbåndstroldand han. Man kan lige fornemme det karakteristisk jizz samt den grå flanke med sele. Mossø den 6. februar 2021.

En Vandrikse fik lidt varme af vintersolen mens den fou. Mossø den 6. februar 2021.

Enkeltbekkasin. Jeg har aldrig tidligere set denne art gå frit fremme og søge føde… I dette område fik vi set 3 Enkeltbekkasiner, 6 Dobbeltbekkasiner samt 7 Skovsnepper som alle mere ellers mindre gik frit fremme. Filsø den 6. februar 2021.