ALLIGEVEL IKKE HELT SLUT MED NYE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND I DENNE OMGANG DEN 2. FEBRUAR 2021.

Det var en meget smuk dag på Langeland, vindstille og tågen/solen vekslede alt efter hvor man var på Øen…  I Bagenkop var det tåget, men heldigvis ikke mere end jeg kunne se de måger der var inde. En 3k Kaspiske Måge som ellers har været så godt som sikker i hele anden halvdel af 2020 (fandt den i juli 2020), har været noget uregelmæssig i 2021, men i dag var den dog vendt tilbage. I 2020 tog den et par gange til Spodsbjerg, men var altid lynhurtigt tilbage i Bagenkop. Ellers var den faste 4k med det blinde øje også på plads. Jeg tjekkede rigtig mange steder langs østkysten af Langeland på vejen op til Spodsbjerg havn… Da havet var blikstille fik jeg set en masse havdykænder igennem uden det dog gav bonus…. Men endelig ved Illebølle strand mellem godt 150 måger fandt jeg en 2k Kaspiske Måge som var ny for mig. Ved ankomsten i Spodsbjerg havn spottede jeg straks de 2 faste 2k fugle fra igår… Ovre på muren stod yderligere en 2k som virkede lidt generet og det er altid lidt ekstra interessant, da det ofte er fugle der nye i havnen. Jeg skruede “charmen” på og til sidst kunne den ikke dyd sig, den måtte lige over og kigge til mig…. Men den blev ikke længe og kunne slet ikke finde ud af hvordan den skulle slås med de andre måger om brødet… Så det hele endte med den forlod havnen og fløj målbevidst mod SØ. Det var så dagens anden nye Kaspiske Måge, hvilket var ganske tilfredsstillende alt taget i betragtning.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne 3k Kaspiske Måge dukkede op i juli 2020. Bagenkop havn den 2. februar 2021.

Så kom Illebølle strand på landkortet med sin første Kaspiske Måge (2k). Illebølle strand den 2. februar 2021.

En generet 2k Kaspiske Måge kunne ikke stå for min charme og kom lige over og hilste på. Spodsbjerg havn den 2. februar 2021.