FRUSTRATION BLEV VENDT TIL SUCCES DEN 31. JANUAR 2021.

Månedens sidste dag blev brugt på en omgang intens mågekig ved Spodsbjerg. Jeg fravalgte helt Bagenkop havn i dag som længe ikke har været særlig produktiv, hvilket måske kan have noget at gøre med at der bliver landet mindre fisk her i øjeblikket end i Spodsbjerg ?. Det kan også muligvis hænge sammen med at der måske bliver fanget forskellige fiskearter de to steder. Der er næsten ingen måger efter bådene i Bagenkop, mens der hænger store mængder efter kutterne i Spodsbjerg, ofte op til 200-300 fugle. Jeg har dog længe været godt frustreret over at det er en meget lille del af mågerne der kommer med helt ind i havnen. Ofte får jeg kun omkring 20-30 procent af mågerne med helt ind i havnen og derved er der en meget stor andel der aldrig bliver tjekket. Derfor ændrede jeg taktikken i dag og valgte sidst på dagen at stå ved Barager Nebbe, som jeg længe havde haft ide om at fuglene gik ned til efter de havde hængt efter en kutter. Inden jeg nåede Barager Nebbe var jeg mange timer i Spodsbjerg havn. Det blev til en rigtig fin omgang Kaspiske Måger i dag, måske også den sidste i lang tid, da der lukkes for fiskeriet med trawl de næste 2 måneder. Det blev til 6 fugle i havnen, hvoraf 3 var nye for 2021. Fordelingen var 1 3k (ny) samt 5 2k (2 nye)….  Herefter gik turen til Barager Nebbe og det blev lidt af en “game changer” . Selv om jeg havde visse forventninger til min teori om at mange fugle gik ind her, så overgik det faktisk mine forventninger. Der kom rigtig mange måger ind og endda hele 5 Kaspiske Måger som alle var nye for 2021 !. Jeg har mange gange oplevet i Bagenkop havn at de Kaspiske Måger drejer af lige før havnen og simpelthen ikke vil med ind og derefter forsvinder, det er nok det samme der sker med alle de måger der knækker af før Spodsbjerg. Men i modsætning til Bagenkop er der måske fremover en mulighed for at mange fugle kan tjekkes oppe ved Barager Nebbe. 

Som tidligere lovet her på bloggen har jeg lavet en samlet oversigt over de Kaspiske Måger på Langeland i årets første måned. Her fremgår det klart at det har været mange flere Kaspiske Måger i  Spodsbjerg end i Bagenkop. Dog kan noget af forskellen også forklares ved, at jeg har været mere i Spodsbjerg end i Bagenkop. Samlet er der set 58 forskellige individer på Langeland i januar 2021. Samlet giver sammen- tællingen 60 fugle, der er dog 2 fugle der er set i begge havne.

Foto og data: Henrik Knudsen, Copyright.

Bagenkop havn: I alt 18 fugle

Adult 4k 3k 2k
8 4 1 6

Spodsbjerg havn: I alt 36 fugle.

Adult 4k 3k 2k
6 7 6 17

Barager Nebbe: I alt 5 fugle.

Adult 4k 2k
1 1 3

Klise Nor: I alt 1 fugl.

4k
1

“The Hateful Eight”… kan du finde Tarantino ?. Spodsbjerg havn den 31. januar 2021.

Som en anden Sneleopard kommer denne 2k Kaspiske Måge snigende ned oppe fra de “snebedækkede bjerge”. Spodsbjerg havn den 31. januar 2021.