SÅ MØDES VI IGEN – DET ENDELIGE OPGØR MELLEM MAND OG MÅGE DEN 28. JANUAR 2021.

Alt var godt og smukt i Bagenkop, hvor jeg følte mig på toppen… Ikke en måge der ikke kunne bestemmes, kulden kunne ikke trænge gennem mit kæmpe ego… jeg var bare ” The Champ”… Det var nu heller ikke så svært, da det var 3 nemme Kaspiske Måger som jeg kendte ganske godt hhv. 1 4k samt 2 2k. Herefter gik turen mod Spodsbjerg, hvor jeg straks spottede en ny adult kaspiske Måge, hvor svært kunne det være !… Men ak ak ak pludselig lå den foran mig … Jeg kunne mærke hvordan adrenalinet speedede op, hver en muskel og hjernecelle i mit korpus var pludselig klar til at slås… jeg kunne næsten mærke stemningen fra Ernest Hemingway`s roman “Den gamle mand og havet”… det var Hell og High Water.. Et genfærd havde meldt sin ankomst i Spodsbjerg, en adult/subadult Kaspisk Måge type lå foran mig… jeg havde set den to gange tidligere i Bagenkop havn hhv. den 12. og den 18. januar 2021 og havde aldrig knækket den med sikkerhed. Vi kiggede ondt på hinanden… Den var god nok, det var fuglen fra Bagenkop som manglede p5 i højre vingen. Jeg forsvarede mig det bedste jeg kunne og kastede konstant franskbrød i nakken på den… Kendetegnene føg gennem den iskolde januar luft. Jeg kunne mærke hvordan jeg begyndte at føle mig udmattet, min hjerne var ved at eksplodere og jeg kunne mærke hvordan min modstander tog den ene runde efter den anden, mens jeg fik det ene hug efter det andet der totalt lammede min krop.. Til sidst måtte jeg trække mig… jeg kunne ikke bestemme den…..jeg var en såret feltherre der havde tabt stort.

Måske nogle af mine læsere kan hjælpe mig med denne super spændende og udfordrende måge. Jeg efterlades hele tiden med et indtryk af der er Sølvmåge i denne fugl, på intet tidspunkt synes jeg den har en hovedfacon der minder om en Kaspisk Måge. Men udover det har jeg ikke så meget imod den, det skulle lige være den er lidt for kraftig stribet i hovedet. 

Heldigvis var der andre Kaspiske Måger i Spodsbjerg at hygge sig med, samlet så jeg 6 (7, hvis dagens ubestemte er en Kaspisk) og fordelingen var; 2 adulte (nye), 1 3k (ny) samt 3 2k (som alle var gengangere).

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Efter at have opholdt sig i Bagenkop havn (set den 12. og 18. januar 2021) dukkede denne adulte/subadulte Kaspiske Måge type op i Spodsbjerg. Måske jeg bare skulle være mand nok og kalde den Kaspisk Måge ?. Spodsbjerg havn den 28. januar 2021.

Den havde typiske lange og slanke ben som en klassisk Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 28. januar 2021.

Bemærk hvordan den mangler p5 i højre vinge (læs bloggen fra den 12. og den 18. januar 2021.) Spodsbjerg havn den 28. januar 2021.

En smuk gammel han Husrødstjert var en fryd for øjet. Klise Nor den 28. januar 2021.