FØRSTE JANUAR FUND AF RIDE PÅ LANGELAND SIDEN 2013…. DEN 26. JANUAR 2021.

Hvis det var koldt igår, så var det møgkoldt idag… Vinden kom fra en NV-lig retning og der var lidt mere af den end igår. Jeg brugte det meste af dagen i Bagenkop havn. Men i forhold til indsatsen var det ikke så indbringende. Jeg måtte nøjes med 3 Kaspiske Måger, hvoraf den ene dog var en ny fugl. Den nye var en adulte fugl med lidt vinterstreger i nakken. Mens gengangerne var 4k`en med det dårlige øje samt den 2k med en lidt sjov farve på næbspidsen (se blog fra igår den 25. januar 2021). Herefter gik turen til Spodsbjerg hvor jeg fik hyggeligt selskab af Mogens som atter var tilbage i sommerhuset. Mens vi stod og tjekkede fik vi øje på en mindre måge i en meget stor flok måger som hang omkring kutteren Jasmin som var på vej ind. Noget overraskende drejede det sig om en 2k Ride, hvilket var min første Ride på Langeland siden 2013. Det var desuden også det første januar fund ifølge DOF-Basen siden jeg havde en adult fugl i Bagenkop havn den 11. januar 2013. Fuglen kom dog aldrig helt ind til havnen, da den drejede solo af godt 500-700 meter før havnen og forsvandt mod NV. I Spodsbjerg var der 4 2k Kaspiske Måger, hvoraf den ene var ny. En af gengangerne var en af vores ringmærkede fugle (VLHJ) som ikke har været inde siden den 13. januar 2021. Lidt spændende var det at se kort før lukketid, hvordan en af de meget faste fugle pludselig strøg til havs i ret høj højde. Jeg fulgte den i teleskopet til jeg ikke kunne se den mere og er af den overbevisning den strøg til Lolland for at overnatte. 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens lille lokale sjældenhed var denne 2k Ride som her ses trække mod NV, efter den ellers havde hængt bag kutteren Jasmin sammen med en masse store måger. Spodsbjerg havn den 26. januar 2021.

Denne 2k Kaspiske Måge tog en sidste runde inden den satte kursen mod Lolland i det sidste lys. Spodsbjerg havn den 26. januar 2021.

Der var blevet smidt lidt fiskerester og straks var der ædegilde. Bagenkop havn den 26. januar 2021.

En Svartbag havde fået fat i en god frokost. Bagenkop havn den 26. januar 2021.