HERLIG DAG MED SKØNNE VADEFUGLE VED HOU NORDSTRAND DEN 21. JANUAR 2021.

Selv om kalenderen fortsat siger det er vinter og det kun er få dage siden vi havde minus 6-7 grader så fik man alligevel forårsfornemmelser i dag ved Hou Nordstrand. Med den hårde vind fra SV og masser af sol steg temperaturen til hele 8 plus grader !. Jeg var sammen med Laila taget en tur til det nordligste Langeland. Dagen bød på skønne vadefugle lige i vandkanten, da der rastede 12 Almindelige Ryler, 4 Sortgrå Ryler, 11 Stenvender og 4 Strandskader. Mellem vadefuglene løb der en enkelt Snespurv rundt. Mellem disse vintergæster kom der også mere typiske forårsfugle til, da der kom en flok indtrækkende Stære samt dagens overraskelse som Laila stod for da hun opdagede en Gransanger til os. På vejen hjem fik vi de 6 faste Sandløbere ved Drejet syd for Spodsbjerg samt den overvintrende Hvidklire i Lunkebugten på Tåsinge. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her ses et lille udsnit af dagens mange vadefugle ved Hou… Almindelig Ryle 6, Stenvender 11 samt Sortgrå Ryle 3. Hou Nordstrand den 21. januar 2021.

De er fjerlette vadefuglene, her ses en Sortgrå Ryle stående på flydende tang. Hou Nordstrand den 21. januar 2021. 

Sortgrå Ryle i godt selskab med en lille flok Stenvendere. Hou Nordstrand den 21. januar 2021. 

Nærkontakt med Sortgrå Ryle. Hou Nordstand den 21. januar 2021. 

En af dagens 11 Stenvendere. Hou Nordstrand den 21. januar 2021.

Almindelige Ryler i selskab med en generet Sortgrå Ryle. Hou Nordstrand den 21. januar 2021.