FØRST SPODSBJERG SÅ BAGENKOP DEN 14. JANUAR 2021.

Jeg tog tidligt afsted i dag til havnene da jeg ville opleve lidt sne i landskabet inden det smeltede igen.. I Bagenkop var der dog faldet klart mindre sne end jeg havde fået på min egen Ø… Til at starte med var der en del måger inde, ikke vildt mange men nok til at man kunne blive lidt underholdt. Den første Kaspiske Måge jeg spottede var en 2k som var ny for Bagenkop havn men ikke for mig. Jeg havde nemlig allerede fundet den den 12. januar 2021 i Spodsbjerg havn og set den så sent som igår sidst på eftermiddagen den 13. januar 2021 samme sted. Men på trods af jeg så den som en af de sidste Kaspiske Måger igår aftes i Spodsbjerg, så var den altså i Bagenkop hertil morgen. Jeg kan ikke lade være at spekulere på hvornår den mon er taget afsted fra Spodsbjerg… kan den måske være fløjet i løbet af natten ?. Der var ikke rigtig kommet kuttere ind hertil morgen i Bagenkop som måske kunne have trukket den med. I Bagenkop så jeg samlet blot 3 Kaspiske Måger hhv. 1 4k (gammel kending) plus 2 2k (den ene en meget fast fugl). Ellers bød havnen også på 2 Cactus fugle hhv. 1 3k (snart rastet et år) 1 2k (ny fugl). Inden jeg kørte til Spodsbjerg fik jeg set en meget smuk gammel han Husrødstjert, den første jeg ser i år. Spodsbjerg havn var næsten total tom idag helt i modsætning til i går, så jeg måtte her nøjes med en meget fast 2k Kaspiske Måge. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne lidt særprægede 2k Kaspiske Måge har opholdt sig de seneste 2 dage i Spodsbjerg havn…. men dukkede idag op i Bagenkop havn. Spodsbjerg havn den 12. januar 2021.

Idag var den så ankommet til en ny havn. Bagenkop havn den 14. januar 2021.

Cactus 3k. Denne fugl har snart rastet et helt år i Bagenkop havn (har dog været væk i perioder). Bagenkop havn den 14. januar 2021.

Her ses de mørke undervinger som er med til at understøtte den som en hybrid. Bagenkop havn den 14. januar 2021.

Dogmefoto af den smukke han Husrødstjert. Bagenkop havn den 14. januar 2021.