F… DET VAR NOGLE ISKOLDE TIMER I SPODSBJERG HAVN – MEN DET VAR DET VÆRD, DEN 13. JANUAR 2021.

Nu skal man jo ikke pive, når man hurtigt kan hoppe ind i bilen.. tænde for varmen, drikke friskbrygget varm kaffe og høre lidt P1 i radioen… Men det var s.. fingerkoldt og en smule ubehageligt med den kolde vind fra en NV-lig retning kombineret med byger/slud. Men hvad skal de stakkelses måger sige, de bider det i sig og kæmper videre… Nå men det blev på trods af vejret en fremragende dag i selskab med mågerne… der var nemlig en del fugl inde og vende. Men man skulle være hurtig, da flere af fuglene forsvandt ret hurtigt igen. To kuttere trak en masse måger med sig, men desværre var der en meget stor andel (ca. 70 %) som bøjede af og aldrig kom med ind til en sikker bestemmelse. På trods af jeg ikke fik mulighed for at tjekke samtlige måger, så kom der alligevel 9 Kaspiske Måger i notesbog, hvoraf de 5 var nye for mig i 2021. (Ingen af dagens 5 fugle var noteret i 2020). Fordelingen var 2 adulte (nye), 2 4k (nye) samt 5 2k (1 ny). 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Jasmin” kom med dagens første sending og jeg får det som en lille dreng der ikke kan vente på sin julegave. Spodsbjerg havn den 13. januar 2021.

Ventetiden er slut…. En af dagens højdepunkter var denne meget smukke adulte Kaspiske Måge. Spodsbjerg havn den 13. januar 2021.

Dagens 2. 4k Kaspiske Måge kom ind sammen med kutteren “Fru Nielsen” sidst på dagen. Spodsbjerg den 13. januar 2021.