JEG DUMPEDE MED ET BRAG – SKAL GÅ MÅGEKLASSEN OM IGEN, LANGELAND DEN 12. JANUAR 2021.

Langeland bød om morgen og formiddagen på meget smukt vejr – vinden var svag, himlen blå og solen skinnede. Over middag kom der dog skyer og der dukkede også regnbyger op, dog fortsat med et lille kig til solen i ny og næ. På trods af det gode vejr, så havde det måske været en god ide at droppe Bagenkop havn i dag. Jeg havde flere immature og adulte Sølvmåger/Kaspiske Måger jeg ikke kunne bestemme. Klappen gik ned og jeg havde det som da jeg så min første ligning i folkeskolen… jeg forstod intet… Jeg troede jeg var lidt bedre til måger end ligninger, men indså jeg måtte gå første klasse om i Kaspisk Måge ID. Hele 4 fugle kunne ikke bestemmes… Men efter jeg havde skammet mig og drukket en kop kaffe begyndte jeg at kigge på de måger jeg kunne kende. Der var ikke mange Kaspiske Måger inde i dag, det blev blot til gengangere som har været her rigtig længe hhv. 1 4k og 1 3k. Heldigvis lider jeg af korttidshukommelse, så da jeg ankom til Spodsbjerg havn og straks fandt 4 2k Kaspiske Måger så var selvtilliden tilbage og da 3 af dem endda var helt nye fugle (faktisk heller ikke set i 2020) for 2021, så forlod jeg havnen som en sejrsvant Cæsar med næsen i sky….. Inden jeg helt mistede jordforbindelsen samt forlod Spodsbjerg området, nåede jeg også at se 6 Sandløbere nede ved Drejet syd for havnen.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kære læsere bestem selv denne måge !. Bagenkop havn den 12. januar 2021.

Samme fugl som på første foto…  Her ses dog meget tydeligere et ret stribet ansigt/hoved. Bagenkop havn den 12. januar 2021.

Hånden ser nogenlunde ok ud for Kaspiske Måge, sort på p5 samt fine “tunger”. På højre vinge mangler p5 helt, så derfor kun sort på de 4 første svingefjer. Bagenkop havn den 12. januar 2021.

Kaspisk Måge 2k, Spodsbjerg havn den 12. januar 2021.