ÅRETS FØRSTE FUGLE- OG MÅGETUR PÅ TÅSINGE OG LANGELAND DEN 1. JANUAR 2021.

Sidst på formiddagen tog jeg sammen med Laila rundt på en lille rundtur i Øhavet… Laila var var klar til friske årsarter, så vi tjekkede en masse skønne steder på Tåsinge og Midtlangeland… Vi havde ingen strategi udover bare at nyde dagen og samle op hvad der måtte komme forbi… Men på trods af denne afslappede stil vi fik set hele 62 årsarter på godt 5 timer…. Vi tog også et pitstop i Spodsbjerg havn… da jeg ikke helt kunne undvære lidt mågetjek. Vi havde 3 2k Kaspiske Måger som alle var gengangere… igår var de iøvrigt 1k, så jeg vil foretrække at kalde dem 1. vinter. Dagens mest spændende fugl var en som jeg tidligere havde set to gange i Bagenkop havn den 27. november og 9. december 2020. Fuglen som sandsynligvis er en hybridtype døbte jeg den 9. december 2020 Kirkeby`s Gull, hvilket jeg synes den fortsat bør kaldes. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En fin januarart var en overvintrende Hvidklire. Lunkebugten den 1. januar 2020.

Kirkeby`s Gull 1. vinter. Jeg har to gange tidligere registreret denne fugl i Bagenkop havn den  27. november og den 9. december 2020. Idag dukkede den så op i Spodsbjerg, fantastisk som de bevæger sig rundt. Spodsbjerg havn den 1. januar 2021.

Kirkeby`s Gull. Spodsbjerg havn den 1. januar 2021.

Kirkeby`s Gull. Spodsbjerg havn den 1. januar 2021.

Laila leder med fuld koncentration efter Bekkasiner… den 1. januar 2021.