MIT FØRST VINTERFUND AF SVALEKLIRE DEN 22. DECEMBER 2020.

I dag blev mågerne lagt på hylden, da jeg havde aftalt med Laila vi vil rundt og se lidt fugle omkring de 3 store søer, Brændegård Sø, Arreskov Sø og Hvidkilde Sø og det blev meget bedre end jeg havde forventet. Det er utroligt hvad der er af fugle i søerne om vinteren i forhold til hvad jeg oplevede da jeg cyklede rundt i området i isvintrene i midt 80´erne.  Vi væltede os i Sølvhejre ved Brændegård sø, hvor vi samlet så 25 fugle, det største antal jeg har set på Fyn. Men dagens fugl blev en Svaleklire som var mit første vinterfund nogensinde. Fuglen gik rundt på en lille ø og heldigvis kunne den tjekkes for Amerikansk Svaleklire, da den tog en flyvetur og overgumpen kunne tjekkes… man skal jo aldrig udelukke noget i 2020. Ellers bød de forskellige søer på godt med Ænder, Store og Små Skalleslugere, Havørne og Ravne. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Ude i det lidt grå vejr som der var om formiddagen stod denne Svaleklire, som blev den første jeg ser om vinteren. Brændegård Sø den 22. december 2020.

Den hvide overgump “ødelagde” muligheden for at lave den til en Amerikansk Svaleklire. Brændegård Sø den 22. december 2020.

På vej hjem fra dagens rundtur så vi efter solnedgang disse 2 Nilgæs. Hvidkilde Sø den 22. december 2020.