DET BLEV TIL ENDNU LIDT NYE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 12. DECEMBER 2020.

Taktikken i dag var at tage de Kaspiske Måger på “sengen”, da jeg havde lidt på fornemmelsen det hurtigt kunne tynde ud i dem. Lige da jeg ankom i det første morgenlys var der godt med måger inde og i løbet af få sekunder var jeg oppe på 10 fugle, hvoraf 2 var nye for mig hhv. 1 adult samt 1 1k. Men ellers meget typisk efter en stor dag var de fleste af de nye fugle atter væk og jeg fandt en del af de faste som nok også er dem jeg kan regne med vinteren igennem, indtil det nye fiskestop i februar træder i kraft… Så venter der lige som i år nok nogle tynde måneder… suk. Når men fordelingen i dag var 2 3k (de faste), 1 2k (fast) og 6 1k (2 faste og ellers lidt fra de seneste dage plus 1 ny). Vanen tro var der også lidt Cactus fugle inde som også er ret faste for tiden. Pludselig og umiddelbart uden grund forsvandt mange af mågerne fra havnen, måske pga. de manglende fiskeaktiviteter i dag. Jeg var havnen igennem i to omgange i løbet af mit besøg på Sydlangeland… og i anden omgang mindede mit besøg om en coronaramt swinger club, alt det sjove var forsvundet. 

Inden turen gik til Spodsbjerg havn tog jeg lige et kig ud over havet ved Kelds Nor Fyr og kiggede lidt trækkende Sølvmåger igennem, og i løbet af få minutter kom der en fin gammel trækkende Kaspiske Måge, men tydelig stor sort plet på p4. Spodsbjerg havn var som i går lidt rolig, men igen lå der mange måger alt for langt ude bag en kutter nøjagtig som i går, så det kunne jeg ikke presse noget ud af. Men havnen bød først på 3 1k kendte Kaspiske Måger, men inden jeg smuttede kom der heldigvis en ny 2k ind. Samlet bød dagen på 15 fugle, hvoraf jeg fik 4 nye i bogen.

Udover mågerne havde jeg i dag en flok på 26 Smålommer trækkende højt oppe på himlen øst for Spodsbjerg havn, det var næsten som at stå på Sydhukket ved Blåvand på en forårsdag.

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHJ)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

De seneste dage har budt på lidt adulte Kaspiske Måger, hvilket jeg normalt ikke ser mange af om vinteren. Bagenkop havn den 12. december 2020.

Her ses en trækkende Sølvmåge i selskab med en Kaspiske Måge, begge er adulte fugle. Bemærk de strukturelle forskelle mellem de to arter. Den Kaspiske Måge virker mere langhovedet, lidt som en Tyndnæbbet Måge. Fuglen er også helt hvid i hovedet, modsat Sølvmågen som er temmelig stribet. Men vær opmærksom på at flere af Sølvmågerne allerede er begyndt at blive hvide i hovedet. Kelds Nor Fyr den 12. december 2020.