EN SEJ NØD AT KNÆKKE… LANGNÆBBET SNEPPEKLIRE, BORRE DEN 5. DECEMBER 2020.

Det er ikke mange døgn siden jeg besøgte øen Alrø for første gang og nu har jeg allerede været der 3 gange takket være en Langnæbbet Sneppeklire som bare ikke ville ses af Laila og jeg. I dag lige som vi ankom til øen inden solopgang (vi så godt aldrig solen på denne grå dag) skræmte en Spurvehøg alle vadefuglene op og imellem dem var der en mindre vadefugle som sandsynligvis var den eftertragtede Sneppeklire… Og ca. 30 minutter senere blev den meldt fra Borre i Horsens fjord. Man kunne tydelige se Borre fra Alrø men selvfølgelig ikke fuglen… for h…….. Det var ny art til Laila som virkelig havde kæmpet for at få den på listen…. Jeg måtte herefter vise mine evner som Formel 1 driver og 45 minutter senere stod vi sammen med mange andre fuglekiggere og så på fuglen… endelig havde den overgivet sig. 

Foto: Laila Neermann, Copyright.

Vi fik set den Langnæbbede Sneppeklire super godt samt hørt det artsdiagnostiske skarpe kald peep. Borre den 5. december 2020.

På trods af manglende farver en utrolig spændende fugl, hvor der var mulighed for at dyrke de forskellige kendetegn. Borre den 5. december 2020.

En kamp over 3 runder og så var der Langnæbbet Sneppeklire til en super glad Laila… Borre den 5. december 2020.