PERFEKT AFSLUTNING PÅ EN GOD NOVEMBER FOR KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 30. NOVEMBER 2020.

TILFØJET FOTO AF UNDERVINGE DEN 1. DECEMBER 2020.

Den sidste dag i november 2020 var grå og kedelig og bød på lidt frisk vind fra SV… Heldigvis var mågedagen ikke “grå” der var masser af Kaspiske Måger at tjekke og glæde sig over. Bagenkop havn bød dog kun på gengangere, ialt 4 fugle blev noteret. Der var atter 2 3k fugle inde og begge har været her i lange perioder, den ene som dukkede op i dag har dog været væk temmelig længe. De 2 1k fugle hørte til nogle af de sidste ungfugle jeg har registreret i Bagenkop havn. En anden interessant fugl der vendte tilbage var en 2k Cactus fugl, som jeg havde meget fast i havnen igennem foråret (den 27. april 2020) til jeg mistede kontakt med den i anden halvdel af august (den 17. august 2020). Den har fortsat meget mørke undervinger, alt for mørke til selv en afvigende 2k Kaspisk Måge. Jeg skyndte mig sidst på eftermiddagen at køre til Spodsbjerg havn og det var her der virkelig blev pyntet på den samlede total. Der var hele 9 Kaspiske Måger der viste sig frem fra deres bedste side, selv om der næsten intet lys var tilbage.. så det blev kun til 1000 dårlige dogmefotos til arkivet for genkendelse. Af dagens 9 fugle var de 4 nye for mig her i 2020, de fordelte sig således 1 adult (ny), 1 3k (ny) og 7 1k (2 nye). November sluttede med en dagstotal på 13 fugle.

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLHK).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Cactus 2k. Denne meget interessante fugle fandt jeg den 27. april 2020 og så den regelmæssigt frem til den 17. august 2020. Under dette foto følger en lille serie af den gennem foråret og sommeren 2020. Den vendte i dag tilbage efter godt 3.5. månedes fravær. Bagenkop havn den 30. november 2020.

Det var meget svært at få et godt billede af undervingen der illustrere hvor mørk den var på denne meget grå dag i havnen. Bagenkop havn den 30. november 2020.

Her et billede af den fra juni. Bagenkop havn den 18. juni 2020.

Her ses den i maj. Bagenkop havn den 9. maj 2020.

Sådan så den ud da den dukkede op. Bagenkop havn 27. april 2020.