HELE DAGEN I BAGENKOP HAVN DEN 27. NOVEMBER 2020.

Så kunne vejret ikke blive flottere… Blå himmel, vindstille og solen varmede lækkert. Jeg valgte i dag kun at koncentrere mig om Bagenkop havn, da jeg også gerne ville se hvad der evt. kunne komme ind i det sidste lys. Først var der ikke særlig mange måger, men som dagen skred frem og et par kuttere kom hjem begyndte antallet stille og roligt at stige. Og i aftenens sidste lys havde jeg 8 forskellige rastende Kaspiske Måger i havnen… De fordelte sig på følgende måde, 1 4k (ny fugl), 1 3k (genganger fra 10 august 2020, men ikke set på det seneste), 1 2k (genganger fra den 13. juli 2020) samt 5 1k (2 nye plus 3 gengangere). Men det var nu ikke de mange sikre Kaspiske Måger der var dagens mest interessante observation. Jeg havde en 1k fugl som jeg virkelig følte mig udfordret af… da den alt efter temperament kunne bestemmes til lidt af hvert. Jo mere jeg har kigget på hybridtyper mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge her i 2020, jo mere usikker bliver jeg på hvornår jeg skal smide “hybridkortet”. Der er simpelthen så stor variation i de Castus fugle, at det er svært at beskrive en klassisk hybrid. Dagens fugl minder rigtig meget om en Kaspisk Måge, men undtagelse af ret stribet hoved, ret grå underside samt kanter på tertiærerne. Jeg vælger ikke at kalde den det ene eller det andet, der er simpelthen for store huller i vores viden med sådanne fugle.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Her kommer en lille serie af dagens ubestemte måge, samt den nok mest spændende i havnen i dag. Bagenkop havn den 27. november 2020.

Her ligner den ret godt en Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 27. november 2020.

Det er fristende at kalde den en afvigende Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 27. november 2020.

Undervingen kunne også sagtens sidde på en ung Kaspisk Måge. Bagenkop havn den 27. november 2020.

Perfekt hale til Kaspisk Måge, på Cactus fuglene er der ofte mange sort prikker i overhalen. Bagenkop havn den 27. november 2020.