GODT ÅR FOR GRØNSPÆTTE PÅ LANGELAND I 2020.

I et år hvor jeg er kommet meget rundt på Langeland har jeg haft 4 iagttagelser af Grønspætte forskellige steder på Øen. Arten er fortsat ret fåtallig på Øen, så hele 4 observationer er ret mange. Jeg fik endda arten som ny Langelandsart i år da jeg havde en fugl ved Klise Nor den 19. marts 2020. De resterende observa-tioner stammer fra Stoense havn primo november 2020, Skovsgaard Gods den 18. november 2020 og Botofte den 23. november 2020. Spændende om den er ved at finde fodfæste på Øen. På naboøen Tåsinge findes der flere par, så måske stammer flere af de Langelandske fugle fra den bestand ? !.

Foto og Data. Henrik Knudsen, Copyright.

De røde stjerner angiver de 4 steder hvor jeg har registreret Grønspætte i 2020 på Langeland.

Den 1. maj 2016 ringmærkede jeg denne Grønspætte ved Blåvand Fuglestation.