MIN SENESTE LANDSVALE M.M HOU NORDSTRAND DEN 23. NOVEMBER 2020.

Jeg startede dagen med en morgenobs på Hou Nordstrand i utroligt smukt, køligt og blæsende vejr. Jeg blev mødt af et massivt tæppe af Edderfugle (5000+) som blev pløjet godt igennem, men ak heller ikke i dag fik jeg fundet mig en Kongeedderfugl. Mens jeg stod og pressede skopet maksimalt havde jeg 3 trækkende Tejster og 10 Alke. På trods af at Tejst yngler talrigt ved Sprogø er arten relativ fåtallig på Langeland, iøvrigt havde jeg senere på dagen yderligere 1 ved Boftofte Strand. Pludselig ud af øjenkrogen ser jeg en hurtig småfugl komme trækkende… en LANDSVALE !! Det var godt nok temmelig sent og helt klart min seneste på Langeland. Andre sene småfugle var en Munk plus 4 Tornirisker. Ellers skal nævnes 1 Stenvender, 25 Bjergirisker og 1 Snespurv. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Faktisk troede jeg slet ikke jeg nåede at få et foto af dagens sene Landsvale, jeg skød bare fra hoften og opdagede først hertil aften at det blev til et dogmefoto af mit seneste fund på Langeland nogensinde. Hou Nordstrand den 23. november 2020.

Jeg havde en fed oplevelse med en Stenvender som jeg kom i nærkontakt med, mens den spiste en frisk opskyllet Krabbe. Hou Nordstrand den 23. november 2020.

De gode proteiner blev nydt med stort velbehag. Hou Nordstrand den 23. november 2020.

Stenvenderen var komplet ligeglad med jeg lå ganske få meter fra den og fik taget en stak billeder. Hou Nordstrand den 23. november 2020.

Resten af dagen stod på mågetjek i Spodsbjerg havn, hvor de Kaspiske Måger skulle findes og tjekkes. Jeg fik hyggeligt selskab af Mogens Majland fra Sjælland som gerne ville have lidt tips til bestemmelse af de Kaspiske Måger. Jeg kunne fremvise 5 fugle og det drejede sig atter om ungfugle/ 1. vinter. Men i modsæt- ning til i går, så var der heldigvis en ny fugl imellem i denne omgang. 

Aflæsninger i Spodsbjerg havn af Kaspisk Måge: (VLHK) og (VLHJ).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Det har krævet lidt ekstra at finde en ny Kaspisk Måge for sæsonen 2020 på det seneste, men i dag kom denne fine ungfugl i bogen. Spodsbjerg havn den 23. november 2020.