MERE HYBRIDSNAK FRA SPODSBJERG HAVN DEN 25. OKTOBER 2020.

Jeg er lige kommet lidt bagud med opdateringerne af mågerne, da jeg har brugt lidt tid på at arbejde med Knortegåshybriderne fra Baragger Nebbe. Jeg har imellemtiden også fået svar fra den engelske ekspert James MacCullum som er helt enig i min bestemmelse. Jeg har også kigget lidt på de forskellige hybrider der er tastet i DOF-basen og jeg tror umiddelbart de trænger til en gennemgang. Hybridfugle er altid svære og jeg et bestemt ikke ekspert….langt fra endda… Men personligt tror jeg indtilvidere kun en fugl fra Agger Tange i 2015 kan betragtes som en kandidat. Så jeg tror godt jeg tør skrive at fundet fra Baragger Nebbe er det første sikre hybridfund i DK.

Nå men de seneste 2 (den 23. og 24. oktober 2020) dage med måger har også givet nogle udfordringer. En “Kaspisk Måge” (Cactus?) 1k som jeg tidligere har skrevet om samt håbet bare ville flyve sin vej er atter tilbage den 23 og 24. oktober 2020. Den 24. oktober dukkede så en 3k “Kaspisk Måge” (Cactus ?) op og gjorde ikke livet nemmere. Sidstnævnte ligner dragtmæssigt en fin Kaspiske Måge, men igen som 1k er den for påfaldende kraftig stribet i hovedet samt på issen, efter min smag, alt for meget til en ren fugl. Næbformen er også lidt problematisk og minder lidt for meget om noget Sølvmåge. Men som jeg har skrevet om før her på bloggen… hvornår skal man smide hybridkortet eller bare acceptere sådanne fugle som afvigende Kaspiske Måger ?. De værste typer er disse fugle der minder mest om Kaspisk Måge… Jeg vælger forsat den forsigtige vej og lader disse fugle være ubestemte…

Foto: Henrik knudsen, Copyright.

Så er den atter tilbage denne 1k måge. Spodsbjerg havn den 23. oktober 2020. 

Undervingerne ser ikke rigtig gode ud til en ren Kaspiske Måge på 1k fuglen. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2020.

Så var der mere “hovedpine”… Jeg er ikke glad for de kraftige striber i hovedet, især ikke når de er så udpræget på hele issen også. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2020.

På billedet med ikke så kraftig sollys ser hovedtegningen endnu mere bekymrende ud. Mens haletgningen er perfekt til en Kaspisk Måge. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2020.

Døm selv.. jeg har trukket det gule kort…ikke engang VAR tør jeg stole på her. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2020.

Tidligt på morgen kom alle mågerne på vingerne med et brag, da denne ældre model af en Havørn lavede rag i den for en kort bemærkning. Spodsbjerg havn den 24. oktober 2020.