ENDELIG LIDT GANG I DE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 21. OKTOBER 2020.

Endelig var det slut med at være en tudekiks over manglende Kaspiske Måger…I dag var der gang i “kliktælleren”. Jeg havde ændret taktikken og valgt at starte tidligt i Spodsbjerg havn. Det var nu ikke nogen ubetinget succes, jeg fandt kun den faste 1k ringmærkede (VLCH) Kaspiske Måge. Men håbet er jo som bekendt lysegrønt, så jeg kørte mod sydspidsen i regnvejr !. Første besøg i Bagenkop havn var en mega fiasko, der var simpelthen ingen Kaspiske Måger inde.. Men jeg valgte at tage kampen op og kørte til Kelds Nor, hvor jeg straks fandt dagens første nye fugl i form af en nydelig 1k fugl. Herefter gik turen til Klise Nor, hvor der stod en god stak adulte Sølvmåger og mellem dem den næste nye Kaspiske Måge en 4k fugl. Som på klassisk vis afslørede sig selv ved pludselig uden motiv at angribe et par af de andre måger mens alt umiddelbart åndede fred i den store flok. De Kaspiske Måger har samme aggressive væremåde som Sorthovedet Måge, som ofte er en god måde at opdage dem på. Herefter gik turen atter til Bagenkop havn og her begyndte der at komme lidt skibe ind og sammen med dem en stak Kaspiske Måger. Af de 6 fugle jeg så var de 4 nye for mig, så det var noget der kunne bruges. Fordelingen var 1 3k (genganger fra den 8. august 2020) 1 2k (ny) og 4 1k (3 var nye). Den eneste af 1k fuglene som ikke var ny var en polsk mærket (P1R0) fugl, som jeg havde set tidligere på efteråret i Spodsbjerg havn i perioden 28. august til 14 september 2020 og så igen i Bagenkop havn den 6. oktober 2020. Eneste anden nævneværdige måge var endnu en Cactus som iøvrigt var en 1k fugl. Så denne regnfulde dag bød på 6 nye fugle til mit Langelandsprojekt, hvilket bringer totalen op på 525 forskellige fugle i 2020. 

Aflæsning af Kaspisk Måge i Spodsbjerg havn: (VLCH)

Aflæsning af Kaspisk Måge i Bagenkop havn: (P1R0)

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Kaspiske Måge 1k. Lidt “snasket” omkring øjet, men mon ikke det går an ?!. Bagenkop havn den 21. oktober 2020.

Kaspisk Måge 1k. Helt hvidt hoved ses på denne fugl. Bagenkop havn den 21. oktober 2020.