NUMMER 519 PLUS EN KÆMP SØLVMÅGE DEN 19. OKTOBER 2020.

En hel dag i felten på Langeland var ikke særlig indbringende… men alligevel blev der presset en ny Kaspisk Måge ud af Bagenkop havn. Bagenkop havn var ellers meget tom det meste af dagen, men en enkelt 3k Kaspiske Måge opholdte sig i havnen (nr. 519 på Langeland i 2020) omkring 15 minutter inden den lettede og trak mod S. I Spodsbjerg havn var den ringmærkede 1k Kaspiske Måge (VLCH) samt den 1k Vestlige Sildemåge fortsat på plads. Den 11. oktober 2020 så Kjeld T Petersen en meget stor og spændende imm/3k Sølvmåge. Jeg har længe ledt efter den og i dag genfandt jeg den endelig. Fuglen er meget stor klart større end de andre Sølvmåger og iøjnefaldende med sit tændstiknæb. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om der er noget vi overser med den type Sølvmåge, det er klart ikke fugle der yngler i DK. Mon ikke den tilhøre en NØ-Sibirisk bestand af Sølvmåge ?. Jeg har ved et par lejligheder set denne type Sølvmåge i Bagenkop havn gennem årene. 

Aflæsning af Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn: (VLCH).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mens solen fortsat skinnede sås denne 3k Kaspiske Måge. Bagenkop havn den 19. oktober 2020.

Sølvmåge imm/3k. Spodsbjerg havn den 19. oktober 2020.

Sølvmåge imm/3k. Bemærk størrelsen og hovedfacon i forhold til de andre uskarpe Sølvmåger. Spodsbjerg havn den 19. oktober 2020.

Sølvmåge imm/3k. De andre måger må føle de har mødt Sølvmågernes svar på Obelix. Spodsbjerg havn den 19. oktober 2020.