DEN ARMENSK MÅGE FRA BLÅVAND I 2017 ER MED I EN ARTIKEL I DET NYE NUMMER AF DUTCH BIRDING DEN 12. OKTOBER 2020.

Efter jeg var så utrolig heldig at finde en Armensk Måge ved Blåvand i maj 2017 fik jeg en henvendelse fra Holland for 1.5 år siden om jeg ville skrive en artikel omkring fundet i det internationale hollandske fugletidsskrift Dutch Birding. Det har været en lang rejse hvor jeg har haft god hjælp fra nær og fjern samt fået en masse røde streger i manuskriptet inden nogle af de allerbedste mågefolk i Europa var tilfreds. Jeg havde aldrig forestillet mig at fundet ville få så meget opmærksomhed i Europa, men da det åbenbart var det første anerkendte fund for Vesteuropa og fortsat er ville de meget gerne bringe en artikel i Dutch Birding. Så det er med stor stolthed jeg får lov til selv at bringe en artikel i Dutch Birding som jeg selv har læst med stor fornøjelse og lært meget af i over 30 år. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg tilbragte et helt år ved Blåvand Fuglestation i 2017, et år hvor jeg havde meget fokus på mågerne. Udover den adulte Armenske Måge, blev det til Blåvands første fund af Baltisk Sildemåge samt andet fund af Stor Sorthovedet Måge… Mågeguderne var mig utrolig venlig stemt det år. Armensk Måge, Blåvand den 4. maj 2017.