SANDSYNLIG “RUSSISK STORMMÅGE” 1K, SPODSBJERG HAVN DEN 27. SEPTEMBER 2020.

Det er er ikke nemt at nå at få tjekket de mange mange tusinde mågebilleder igennem jeg har taget især i denne sommer samt her i efteråret. Så med en vis forsinkelse men vel bedre end aldrig, kommer her et bud på en 1k “Russisk Stormmåge” fra den 12. september 2020 i Spodsbjerg havn. Underarten heinei, kaldes nogen gange “Russisk Stormmåge”. Jeg tror pt næppe nogen hitjægere behøver at få et hjertestop over jeg først bringer denne fugl nu, da underarten ikke lige umiddelbart er den største aspirant til at blive egen art. Desuden er heinei nok både overset og optræder nok mere regelmæssigt end vi regner med. Det der især gør denne fugl til en god kandidat til en heinei er 1. En ren hvid overhale, 2. ren hvid underhale samt krop, 3. næsten helt hvide undervinger, 4. en ikke helt ren blå ryg. Faktisk kan den minde lidt om en 1. vinter Kaspiske Måge på mange måder. Det er iøvrigt ikke mange Stormmåger den kommer ind i de Langelandske havne, så det er altid lidt ekstra spændende at tjekke dem når de kommer forbi… især når de ser sådan her ud.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Russisk Stormmåge” 1k ?. Spodsbjerg havn den 12. september 2020. 

“Russisk Stormmåge 1k ?. Spodsbjerg havn den 12. september 2020.