TEST AF ZEISS VICTORY SF 8 X 32 KOMPAKT KIKKERT DEN 21. SEPTEMBER 2020.

Den danske afdeling af Carl Zeiss i Birkerød havde igen ladet mig få lov til at teste en af deres nyeste topmodeller Zeiss Victory SF 8 x 32 som iøvrigt også kommer som SF 10 x 32. Den nye model er en slags “lillebror” til de to andre to SF kikkerter der findes i serien 8 x 42 og 10 x 42. Men det er kun rent fysisk det er en “lillebror”, optisk er den lige så fantastisk som 42 modellerne og det siger ikke så lidt. Da jeg første gang prøvede den nye SF serie i 42 modellerne var jeg ikke i tvivl om det var den bedste kikkert jeg nogensinde havde testet på alle parametre både optisk og rent ergonomisk.

Den nye SF 8 x 32 er en drøm af en kikkert den har et synsfelt på ikke mindre end 155 m på 1000 m, det er faktisk 7 m mere end “storebror” SF 8 x 42. Det er næsten overflødigt at skrive den er superskarp helt ud til kanten som man altid kan regne med når man anskaffer sig en kikkert fra Zeiss. Det er også en utrolig let kikkert den vejer blot 600 gram og det har jeg især nydt, hvis jeg har været afsted for at fotografere eller optage fuglestemmer. Man kan nemt bruge den med en hånd og få et fuldstændigt roligt billede mens man fx. har kameraudstyret i den anden hånd. Ergonomisk passer den som 42 modellerne perfekt til ens hånd. Nærafstanden er sat til 1.95 m, men min oplevelse er den faktisk er endnu bedre. 

At man nu fremover kan vælge mellem en x 32 eller en x 42 er en fantastisk mulighed samt at man på ingen måde går på kompromis med det ergonomiske eller det optiske vil garanteret glæde rigtig mange ornitologer og naturmennesker. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Zeiss Victory SF 10 x 42 og 8 x 32…