JEG GLEMMER (NÆSTEN) ALDRIG ET “ANSIGT” SPODSBJERG DEN 18. SEPTEMBER 2020.

Jeg får tit spørgsmålet hvordan kan du genkende de forskellige måger fra hinanden, hvis de ikke er ringmærkede/farvemærkede ?. Jeg forsøger simpelthen bare at kigge så meget på de enkelte individer som muligt og indprinte mig de små nuancer. Nogle fugle har helt specielle bevægelser der fanger min opmærksom og helt ubevidst gemmer det sig på min “harddisk” …. Min gamle Far har nok ret, da han engang sagde til mig… “du har hovedet fuld af ubrugelig viden ” … Men i dag i Spodsbjerg hvor jeg havde 5 1k Kaspiske Måger var der straks en fugl der fangede min opmærksomhed, især fordi det så lidt sjovt ud, da den kun havde en lys plet på højre side af næbspidsen og ikke på venstre. Jeg mente også jeg kunne genkende tegningerne og hakkerne på tertialerne på denne fugl fra en jeg tidligere havde set i Bagenkop havn. Da jeg kom hjem fandt jeg den straks i “forbryder-albummet”, jeg havde nemlig rigtig nok set den i Bagenkop havn den 31. august 2020 !. Selvfølgelig kan jeg også tage fejl, men flere gange i år har jeg kunne genkende disse unge fugle uden de har været ringmærket hvis de har besøgt begge de to store Langelandske havne. Det hjælper selvfølgelig også at have taget 50.000 billeder af mågerne siden juli 2020, hvis hukommelsen ikke lige kan skelne en fugl. 

Det vigtigste i dag var dog at endelig var der en ny 1k Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn (teknisk set var Bagenkop fuglen også ny, men ikke i det samlede billede). Ret typisk ville den ikke helt ind i havnen og var total upåvirket af jeg smed brød ud til alle de andre tiggende måger. Meget ofte hvis de aldrig har fået brød før, så er de total ligeglade med denne fødekilde. Men hvis de får smag for det, så er de lige så vilde som de andre havnemåger.

Aflæsninger af Kaspiske Måge: VLHJ.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens genganger fra Bagenkop havn. Spodsbjerg den 18. september 2020.

Samme fugl som på forrige billede for små 3 uger siden, da den slog sine folder i Bagenkop havn… Bagenkop havn den 31. august 2020. Bemærk især næbtegningerne samt tertialerne.

Dagens nye 1k Kaspiske Måge gjorde alt for at jeg ikke skulle opdage den, da den gemte sig bag en stor sten (oppe i venstre hjørne). Spodsbjerg havn den 18. september 2020.

Mens jeg ventede på at mågerne skulle komme ind fordrev jeg tiden med lidt sommerfugle og andre fugle. det gav bla. Det Hvide C samt Isfugl og Skægmejser. Spodsbjerg havn den 18. september 2020.