PÅ TRODS AF FLERE FUGLE I DAG VAR DER ALLIGEVEL INGEN NYE I SPODSBJERG DEN 16. SEPTEMBER 2020.

Selv om især en kutter fik trukket godt med Kaspiske måger ind i dag sidst på eftermiddagen, måtte jeg droppe klaphatten og nationalsangen, der var ikke meget at juble over… alt var igen gengangere. Selv om det selvfølgelig er lidt ærgerligt at der ikke længere er nye fugle i mellem (2 dage i træk), så er det alligevel lidt interessant at se hvordan invasionen af juvenile på Langeland er gået i stå samt tænke lidt over hvorfor. Jeg forestiller mig forsat der kan komme en god stak nye fugle i løbet af især oktober måned. Men omvendt kan det jo være det er helt normalt, at det store træk mod NV-Europa faktisk foreløber så tidligt som primært i juli-august og herefter ser vi kun de fugle der har valgt at blive. Det er jo også ved at være længe siden jeg har set nogle nye farvemærkede fugle fra Polen. Jeg tror heller ikke der er mange der giver mågerne en “skalle” i juli og august i Danmark, her er der mere tradition for at man skal tjekke vadefugle…. Der er mange åbne spørgsmål som kun fremtiden kan svare på. Jeg havde i alt 8 Kaspiske Måger og de fordelte sig således 1 2k (VLHT) og 7 1k. Der var også 2 “Cactus” fugle som iøvrigt også var gengangere og det samme var den 1k Vestlige Sildemåge med den dårlige fjerdragt. Bagenkop havde jeg desværre ikke mulighed for at nå idag, men mon ikke det også var meget de samme fugle som jeg så igår som var på plads idag ?!.

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg havn: VLHT.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne 1k Kaspiske Måge dukkede op den 11. september 2020 i Spodsbjerg havn. Spodsbjerg havn den 16. september 2020.

Vestlig Sildemåge 1k. Samme fugl som jeg viste for nogle dage siden her på bloggen. Der var der dog kun flugtbilleder af fuglen, så meget passende med et billede hvor fuglen ses stående. Spodsbjerg havn den 16. september 2020.