DE KOMMER OG GÅR… KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 4. SEPTEMBER 2020.

Ændrede taktikken lidt i dag og lagde ud med at tjekke Spodsbjerg havn i selskab med Laila Neermann og sikke en fin oplevelse vi fik os… Vi ankom til en havn med lidt Sølvmåger og blot 2 juvenile Kaspiske Måger… Men da bådene kom hjem havde de en fantastisk flok Kaspiske Måger med sig ind.. Vi havde mere eller mindre 11 fugle på engang alle juvenile og 8 af dem var nye. Fuglene virkede meget sultene, de stod lige foran os og tiggede brød, men ret hurtigt forsvinder de igen når jeg ikke har mere brød. Da vi havde set os mætte på dem satte vi kurs mod Bagenkop, og lidt som forventet var der ikke mange fugle her, hverken Sølvmåger eller Kaspiske Måger. De dage hvor vinden er kraftig som i dag i Bagenkop er der næsten aldrig fugle inde, da der ikke er folk ude og fiske. Men vi fandt da 4 fugle, alle var lige som i Spodsbjerg juvenile og på et hængende hår blev det til en ny fugl som lige kortvarigt var inde og kigge sig omkring inden den trak videre. En tur til Kelds Nor inden mørket lukkede og slukkede dagen gav yderlige 2 nye juvenile Kaspiske Måger som stod mellem godt 50 Sølvmåger og Svartbage. Samlet bød den 4. september 2020 på ialt 17 fugle hvoraf de 11 var nye. 

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Spodsbjerg havn: VLCA og P1R0.

Aflæsninger af Kaspiske Måger i Bagenkop havn: P3R4.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Nærkontakt… juvenil/1k Kaspisk Måge Spodsbjerg havn den 4. september 2020.