EFTERÅRET KØRE VIDERE MED FINE KASPISKE MÅGER DEN 1. SEPTEMBER 2020.

Første dag i efteråret bød på fantastisk solskinvejr og smuk blå himmel samt en stak nye Kaspiske Måger. Jeg var tidligt i havnen, jeg var nemlig lidt “presset”, da jeg havde lovet Søren Bøgelunds fuglevenner fra det jyske jeg nok skulle genfinde 2k Middelhavssølvmågen (VLHH) . Den er ikke længere så fast inde, men efter 4 timers søgen overgav den sig og jeg kunne ringe til gutterne og vise den frem… Lars Kirk fra Svendborg fik den også med, så humøret var godt. Jeg fik dog også tid til at tjekke efter de Kaspiske Måger og igen i dag blev det til en hel del. Samlet blev det til 12 fugle, 1 3k (genganger 8. august 2020), 1 2k (genganger 14. juli 2020) samt 10 juvenile, hvoraf de 6 var nye. Da jeg følte jeg ikke kunne presse mere ud af Bagenkop havn i denne omgang tog jeg til Spodsbjerg, hvor der også var ok med fugle inde, men først da en kuttter trak dem med ind. Her var der 7 juvenile, men mellem dem var der kun 2 nye, men samlet 8 nye fugle i dag var helt fint. Med dagens nye antal fik jeg rundet de 400 Kaspiske Måger i 2020 (403/406) Hele 3 Sildemåger alle af vestlig herkomst blev det også til i Spodsbjerg havn. (2 adulte og 1 1k).

Aflæsninger af Kaspiske Måge i Bagenkop VLHB og Polske P3R4.

Aflæsning af Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn VLHK og Polske P1R0.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

En af dagens 10 juvenile Kaspiske Måger i Bagenkop havn den 1. september 2020.