BAGENKOP VÅGNEDE OG SPODSBJERG TOG EN SLAPPER DEN 30. AUGUST 2020.

Der var atter Kaspiske Måger i luften i Bagenkop og der var kommet en del fugle.. men der var også lidt både ude, dog ikke mange men nok til at tiltrække fugle. Vanen tro når der ankommer nye fugle er de ikke meget for at komme hele vejen ind i havnen, de lå primært i vandet omkring stenmolen eller stod yderst på denne. Samlet fik jeg registreret hele 15 fugle og fordelingen var hhv. 1 3k (Genganger fra den 8. august 2020), 3 2k (2 nye og 1 genganger fra den 14. juli 2020) samt hele 10 juvenile, hvoraf de 5 var nye. Umiddelbart var de fleste af de nye juvenile fugle hanner, da de alle havde et ret kraftigt og stort næb. Måske en tilfældighed, eller kan der være forskel i trækket hos hanner og hunner ?, hvilket jeg ikke tidligere har tænkt på. Eneste aflæsning blandt de Kaspiske Måger var den faste juvenile polske fugl (P3R4). 2k Middelhavssølvmågen (VLHH) var atter inde. Det blev også til 2 vestlige Sildemåger i dag hhv. 1 Adult og 1 juv/1k. 

Spodsbjerg bar præg af gengangere i dag, det blev “kun” til 6 juvenile, hvoraf der var 2 nye fugle. Grunden til at Spodsbjerg var så rolig i dag, skyldtes der ikke var meget gang i fiskeriet. Jeg aflæst (VLHK og Polske P1R0), førstnævnte har også været en tur i Bagenkop inden den atter dukkede op i Spodsbjerg.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Mågerne var igen i dag i Bagenkop ikke så fotovenlige, eneste fugl der kom lidt “tæt” på nogle få sekunder var 2k Middelhavssølvmågen. Bagenkop den 30. august 2020.

Juvenil/1k Kaspiske Måge med smukke hvide armhuler. Spodsbjerg den 30. august 2020.