HYGGELIG LØRDAG MED MÅGERNE OG EN VESTJYDE DEN 22. AUGUST 2020.

Jeg havde en lille aftale med Casper Sylvest som jeg kender fra mine ophold på Fanø om at vi skulle se lidt måger sammen inden han skulle aflevere nøglen til det sommerhus han havde boet i på Langeland… Jeg ankom lidt tidligere end aftalt, jeg ville lige have styr på fuglene inden Casper kom… Det var en relativ rolig dag med 11 fugle fordelt med 1 3k (8. august 2020), 1 2k (14. juli 2020) mens de sidste 9 var juvenile fugle, hvoraf 3 var nye for mig. Eneste aflæsningen af Kaspisk Måge var den polske (P3R4) som åbenbart føler sig godt hjemme i Bagenkop. Den faste 2K Middelhavssølvmåge (VLHH) var heldigvis også hjemme og det var lidt sjovt at vise den frem til Casper som var overrasket over størrelsen på den. Han kender dem jo fra Fanø, hvor han nok mere ser de vestlige bestande som er ret store, mens de fugle som jeg ser på Langeland nok mest tilhøre de østlige bestande som ikke er så store. Det var var vist også lidt af en øjenåbner for ham at opleve de østlige Sølvmåger og de udfordringer der kan være med at bestemme dem.

Efter jeg var skiltes med Casper tog jeg til Spodsbjerg havn som igen bød på en god stak Kaspiske Måger, dog ikke så mange som i går. Men af dagens 12 fugle fik jeg 5 nye juvenile Kaspiske Måger til “samlingen” hvilket var ganske tilfredsstillende. Den eneste ikke juvenile fugl i dag i Spodsbjerg var den faste 2k (VLHT) som vi ringmærkede den 12. august 2020. Ellers aflæste jeg en del Måger, af Kaspiske Måger aflæste jeg endnu engang (VLHK, VLHN, VLCC P5B1).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

“Den lokal lænkehund” (juvenil Kaspiske Måge) Bagenkop den 22. august 2020.

Lækker lille juvenil Kaspiske Måge. Bemærk hovedet sagtens kan virke rundt… det behøver ikke altid virke langstrakt. Spodsbjerg havn 22. august 2020.