INTET LAKKER MOD ENDEN… DET TIL BLEV NY DAGSREKORD MED KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 12. AUGUST 2020.

Det er næsten svært at tro på det, men de Kaspiske Måger gik et gear op efter en lidt rolig dag i går hvor Spodsbjerg havn svigtede totalt.  Jeg havde igen en aftale med Kjeld Petersen om at der skulle ringmærkes og farvemærkes nogle Kaspiske Måger i Bagenkop havn og Spodsbjerg havn. Bagenkop havn var rigtig fyldt af nye fugle, så vi fik fanget 2 juvenile Kaspiske Måger. Totalt var der 13 fugle i havnen i dag, fordelingen var 1 4k (som var ny), 2 3k som begge var gengangere (den ene er set den 8. og 9. august og igen den 11. og 12. august 2020. Den anden var den store som sås den 10. august første gang og så igen i dag den 12. august 2020). En 2k fugl var den samme som er blevet set ret regelmæssigt gennem de seneste uger. Af dagens 9 juvenile fugle var de 5 nye fugle, mens resten var gengangere. Blandt gengangerne aflæste jeg gul (VLHL og VLHK). 2k Middelhavssølvmågen gul (VLHH) sås også ganske kortvarigt, så det var et perfekt udbytte vi fik i Bagenkop i dag. Herefter gik turen til Spodsbjerg havn hvor der i går den 11. august 2020 ikke var en eneste Kaspiske Måge i havnen, så jeg var lidt spændt på hvad der mon ventede os. Heldigvis var der sket noget siden i går, vi fik set ikke mindre end 12 forskellige fugle og det var overvejende nye fugle. Det var de juvenile fugle der stjal billedet totalt da vi så 9 fugle, hvoraf de 8 var nye !. Derudover sås den store ret faste 2k fugl (Den som jeg så første gang i Bagenkop havn) og som vi iøvrigt fik fanget og mærket. Den 3k fugl jeg havde den 10. august var også inde i dag den 12. august 2020. Den eneste genganger blandt de juvenile var en farvemærket fugl med gul ring (VLHJ). Glemmer næsten at skrive der også blev farvemærket 2 juvenile fugle i Spodsbjerg havn i dag. Samlet har Kjeld Petersen nu mærket 12 juvenile Kaspiske Måger samt en juvenil Middelhavssølvmåge på Langeland denne sommer. Min min “gamle” dagsrekord med 20 fugle på Langeland fra den 10. august 2020 blev allerede knækket i dag, da det samlede antal kom op på 25 fugle. Ud af de 25 fugle Kjeld og jeg så i dag var de 14 nye fugle, og det er slet ikke til at fatte.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den 10. august dukkede denne store 3k Kaspiske Måge op i Bagenkop. Den ville dengang slet ikke ind i havnen og stak ret hurtigt af igen, men i dag kom den helt ind, men forsvandt næsten med det samme igen.

En dagens gengangere var denne juvenile Kaspiske Måge (VLHL). Bagenkop havn den 12. august 2020.

Denne juvenile Kaspiske Måge er den af alle de juvenile fugle jeg har set i år der er længst fremme med nye fjer og derved begynder for alvor at minde om en 1. vinter fugl. Kjeld Petersen mener dog at han måske så den for ca. 10 dage siden, da han dengang kunne berette om en fugl der var meget langt fremme i dragten. En juvenil fugl der er så langt fremme kommer sandsynligvis noget længere væk fra end de Polske fugle jeg har aflæst i år.

En anden juvenil fugl som også var ganske langt fremme med nye 1.vinter fjer var denne smukke fugl. Spodsbjerg havn den 12. august 2020.