SÅ ER JEG ATTER TILBAGE I HAVNENE DEN 6. AUGUST 2020.

I går var vel (næsten) første gang siden jeg opdagede hvad der var gang i med de juvenile Kaspiske Måger på Langeland hvor jeg ikke kunne komme afsted.. Men det lavede jeg heldigvis om på i dag. Bagenkop havn fik først en over nakken, her var der 8 Kaspiske Måger hhv. den 2k fugl som jeg har set lidt on an off på det seneste og så 7 juvenile fugle. Jeg måtte dog “arbejde” hårdt før jeg fandt nogle nye fugle i dag, men efter godt 6 timer kunne jeg bogføre 2 juvenile fugle. Jeg fandt endnu en juvenil hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge. Det var en utrolig Sølvmåge ligende fugl, som jeg meget nemt kunne have overset, men den havde et kald der lå tæt på Kaspiske Måge, dog var der flere underlige kald indblandet i dens repertoire. Og ellers var de andre faste spændende fugle i form af 2k Middelhavssølvmågen og 2k hybriden mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge også på plads igen. På vej til Spodsbjerg Havn kunne jeg ikke lade være med at tænke på om det måske var ved at være slut i denne omgang, da der overvejende var så mange gengangere inde i dag og det ikke var nemt at finde nye fugle. Men før eller siden bliver det jo hverdag igen.. Men Spodsbjerg havn havde ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen… Der var 3 fugle inde og de var alle nye… den ene var endda en polsk farvemærket fugl. Jeg tror umiddelbart der måske kan gemme sig et lille Sølvmåge gen i den, men jeg lader tvivlen her komme fuglen til gode, selv om det er lidt i mod mine principper. I Spodsbjerg var den juvenile hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge inde som først var i Bagenkop og sidenhen har vist sig ved flere lejligheder i Spodsbjerg havn (se tidligere opslag på bloggen).

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Den nye formodede juvenile hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge i Bagenkop havn i dag den 6. august, havde flere forskellige kald… Den kaldte flere gang om noget der mindede om en Kaspisk Måge.

Min 4. aflæsning af en polsk Kaspisk Måge siden den 10. juli 2020. Det er blevet til 3 i Spodsbjerg havn og 1 i Bagenkop havn, dog kom en af Spodsbjerg fuglene også forbi Bagenkop. Spodsbjerg havn den 6. august 2020.

Oversiden af den farvemærkede juvenile (P:UM6) polske Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn i dag den 6. august 2020.

Endelig kom den på land den polske Kaspiske Måge.. i starten måtte jeg prøve at aflæse ringen under vand mens den svømmede rundt og det kan faktisk sagtens lade sig gøre. Spodsbjerg havn den 6. august 2020.