I DID MY WAY ! – 100 JUVENILE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 30. JULI 2020.

Vejret har bare ikke været super godt de seneste dage og jeg var lige ved at droppe fyraftensturen til de Langelandske havne. Især var jeg lidt utryg ved Bagenkop havn, som sjældent er særlig god i i kraftig vind. Mine bange anelser blev hurtigt bekræftet der var næsten kun Svartbage inde og i første omgang ikke en eneste Kaspiske Måge. Men pludselig fik jeg øje på to flyvende juvenile fugle henover havnen, som jeg fik lokket ned med lidt brød. Desværre kunne jeg med det samme se det var to fugle der havde været her igennem længere tid. Efter et stykke tid uden der kom flere fugle drog jeg mod Spodsbjerg… Håbet var intakt og jeg havde en god fornemmelse. Og hvor det hele startede med min tidligste juvenile fugl den 10. juli 2020 nogensinde, så nåede jeg også samlet de 100 forskellige juvenile individer på Langeland i Spodsbjerg havn, hvor jeg havde 5 juvenile fugle og hvor de 4 var helt nye for sæsonen. Jeg er ikke bekendt med der nogensinde er set så mange juvenile i Danmark før inden for så lille et geografisk område som Bagenkop havn og Spodsbjerg havn (ret mig gerne hvis jeg tager fejl), det er ihvertfald aldrig registreret på Langeland før. Nu bliver det bare spændende at se hvad der sker resten af året med de Kaspiske Måger…!!

Foto: Henrik Knudsen, Copyright

Nu skal vi jo ikke prale med de 100 juvenile Kaspiske Måger, så vi spiser lige brød til mågerne og jeg. Juvenil Kaspiske Måge, Spodsbjerg havn den 30. juli 2020.

Bagenkop havn Ialt: 113 fugle

Ad. 4k+ 4k 3k 2k 1k/juv.
7 1 2 10 30 63/66

Spodsbjerg havn ialt: 44 fugle

Ad. 2k 1k/juv.
1 5 38

Siø ialt: 1

2k
1

Samlet har jeg registreret (se tidligere forklaring med et par gengangere i de to havne) i alt 156 forskellige Kaspiske Måger i 2020 på Langeland.