ENDNU EN DAG I “MÅGEHIMLEN” PÅ LANGELAND DEN 22. JULI 2020

Det virker forsat totalt uvirkeligt at jeg konstant kan finde nye individer af Kaspiske Måger på mine næsten daglige ture til Langeland i øjeblikket… men sådan er virkeligheden i juli 2020. Bagenkop bød på 8 juvenile fugle, hvoraf halvdelen, altså 4… var nye friske måger. Endnu en ny 3k Kaspisk Måge dukkede op for en kort bemærkning. I går kunne jeg ikke genfinde den ret faste (siden 13. juli 2020)  2k Middelhavssølvmåge, men i dag den 22. juli var den atter på plads. Ellers bød havnen på to Sildemåger hhv. en adult og en Subad samt 2k hybriden af Kaspisk Måge x Sølvmåge. Jeg afsluttede atter engang min tur i Spodsbjerg… Her havde jeg 3 juvenile Kaspiske Måger hvoraf de 2 var nye og det blev til endnu en ny fugl, da der også var dukket en 2k fugl op. Samlet gav dagen på Langeland 8 nye fugle, hvilket svare til en ny i timen, så det var en lang dag jeg havde mig i havnene.. men god dag. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Denne unge Kaspiske Måge høre til i den meget store ende, bemærk kraftigt næb. Bagenkop havn den 22. juli 2020.

Kaspisk Måge juvenil. En mere typisk fugl, hvor næbbet er lige som det skal være. Bagenkop havn den 22. juli 2020.

Kaspisk Måge juvenil. Så er der de helt små fugle som næsten minder om en stormmåge i størrelsen, og igen er næbbet lige efter bogen. Bagenkop havn den 22. juli 2020. Alle 3 billeder er vist for at illustrere variationen samt hvorfor det også er muligt at kende forskel på de forskellige fugle der kommer igennem.

Indtil nu har næsten alle de Sildemåger jeg har set i år i Bagenkop og Spodsbjerg været gamle fugle med undtagelse af en enkelt (den 8/7-2020)  2k fugl i Bagenkop. I dag den 22. juli 2020 var der så en subadult fugl i Bagenkop havn.