DET FORSÆTTER MED NYE KASPISKE MÅGER PÅ LANGELAND DEN 20. JULI 2020.

Jeg ankom til en temmelig tom havn i Bagenkop midt på eftermiddagen… Blot 2 juvenile Kaspiske Måger, den ene var den ringmærkede (P:PY5) mens den anden i det mindste var en ny fugl. Men da dagens eneste kutter dukkede op kom der heldigvis friske forsyninger ind og jeg kunne begynde at tjekke molen godt igennem. Ret hurtigt begyndte det at se fornuftigt ud og der var atter godt med nye Kaspiske Måger. Jeg fandt i alt 8 juvenile, hvoraf de 5 var nye, mens de sidste 3 var gengangere. Mellem dem var den samme 2k som jeg så i går og som stammer fra den 14. juli. På et tidspunkt fik jeg lidt selskab af det fynske SU-medlem Anders Odd Wulff Nielsen og hans Far… jeg tror mågerne blev godkendt. Jeg blev hængende yderligere en time og det gav efterårets første adulte Kaspiske Måge som var i kraftig svingfjersfældning.. Så nu har alle aldersklasser næsten været igennem havnen i løbet af de sidste 10 dage. Så samlet var der 10 fugle, hvoraf de 6 altså var nye. Middelhavsmågen (2k) fra den 13. juli var også på plads og inden jeg smuttede blev det også til en adult Sildemåge. Jeg havde dog ikke fået måger nok så jeg sluttede af i Spodsbjerg havn, hvor der dog ved de sidste par besøg ikke havde været nogen Kaspiske Måger. Men det fik jeg heldigvis lavet om på i dag, da der rastede en enkelt juvenil fugl ude blandt godt 30 måger på stenmolen. Så  en eftermiddagstur/aftentur med 7 nye fugle var slet ikke så tosset. Dagens resultat betyder at jeg nu har registreret med sikkerhed 52 (evt. 55) forskellige juvenile på Langeland siden den 10. juli 2020. Det blev også til lidt af en personlig milepæl, da jeg i dag rundede mere end 100 forskellige individer på langeland i 2020 (101/104). Dette høje antal kan jeg især takke de juvenile for, som allerede har gjort det til en uforglemmelig sæson. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Juvenil Kaspisk Måge snupper en lille pause. Bagenkop havn den 20. juli 2020.

Så var der atter en juvenil Kaspisk Måge i Spodsbjerg, den første siden den 18. juli 2020. Spodsbjerg havn den 20. juli 2020.