NEXT STEP…. BAGENKOP HAVN FIK SIN FØRSTE JUVENILE KASPISKE MÅGE I 2020 DEN 13. JULI 2020.

Efter en weekend med møgvejr, så var sommeren atter tilbage på Langeland. Jeg tog en fridag og dyrkede Bagenkop havn det meste af dagen. Der var ok med måger inde uden det dog var prangende… men jeg fik alligevel lidt fine måger i notesbogen samt også aflæst et par ringmærkede fugle. Det blev til sæsonens 5. Middelhavssølvmåge og de er alle set siden den 26. maj… en utrolig stimme jeg er løbet ind i med denne art. Dagens fugl var en 2k, en ret kampivrig fugl som kæmpede ihærdigt med om fiskeaffaldet, selv Svartbagene kunne ikke følge sig sikre. Apropos Svartbag så så jeg de første juvenile i havnen i dag. Det blev også til den første juvenile Kaspiske Måge for Bagenkop havn i år, det var fire dage efter jeg havde den første i Spodsbjerg havn den 9. juli. Den ret faste hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge (2k) var også tilbage efter nogle dages fravær. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Middelhavssølvmåge 2k, Bagenkop havn den 13. juli. Hele 5 forskellige fugle er det blevet til siden den 26. maj 2020. Det har drejet sig hhv. om 3 2k og 2 3k fugle. Det er klart den bedste periode jeg har oplevet med arten i Bagenkop havn.

Middelhavssølvmåge 2k, Bagenkop havn den 13. juli 2020.  Et pænt kraftigt eksemplar som umiddelbart virker større end de 2 andre 2k fugle jeg har set i år.

Kaspiske Måge juvenil, Bagenkop havn den 13. juli 2020. Fire dage efter Spodsbjerg havn kom den første juvenile fugl til Bagenkop havn.

Next step… Jeg satser på at nå op på 200 forskellige individer inden 2020 slutter… Dagens fugl var nummer 101 siden 1. januar 2019.