BAGENKOP HAVN VS. SPODSBJERG HAVN 2-2 DEN 14. JULI 2020

Nogen snupper en fyraftenspilsner.. jeg er mere til en havnerundfart på Langeland. Efter arbejde tog jeg midt/sidst på eftermiddagen en tur først til Bagenkop havn. Lige til at starte med så det ud til at der ikke rigtig var noget at komme efter, da jeg hverken kunne genfinde den juvenile Kaspiske Måge eller 2k Middelhavssølvmåge som jeg fandt i går den 13. juli 2020. Men pludselig opdagede jeg længst ude på stenmolen en 2k Kaspisk Måge… Selv på den afstand kunne jeg med det samme se det var en ny fugl til årets total, da det var et meget langnæbbet eksemplar.. endda i den rigtig lange ende. Pludselig kunne jeg høre en anden fugl kalde som kom flyvende ude fra, det var ligeledes en ny 2k fugl. Denne var en helt anden type Kaspisk Måge, da dens næb var ovre i det meget kraftige og powerfulde for arten. I øvrigt blev den først fugl også hørt. Ellers sås den relative faste 2k hybrid mellem Kaspisk Måge og Sølvmåge igen og en adulte Sildemåge rastede kort på stenmolen. 

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bemærk et meget laaaangt og slanket næb hos denne 2k Kaspiske Måge i Bagenkop havn den 14. juli 2020.

Dagens anden 2k Kaspiske Måge var et mere kraftigt eksemplar end den første… Men med hvide undervinger samt med det rigtige kalde blev den bogført som denne art. Bagenkop havn den 14. juli 2020.

Herefter gik turen i højt humør til Spodsbjerg havn… og der gik heller ikke mange minutter før jeg opdagede en juvenile Kaspisk Måge og heldigvis var det ikke den samme som jeg fandt her den 10. juli 2020.. Mens jeg stod og kiggede på den fornemmede jeg hele tiden jeg kunne høre en mere, men var først usikker på om det var den fugl jeg kiggede på, da den var meget stemmeaktiv. Men pludselig havde jeg begge fugle sammen og kunne derved tilføje 2 nye fugle til Spodsbjerg havn. Samlet er der nu set 105 forskellige Kaspiske Måger på Langeland siden 1. januar 2019.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Dagens første juvenile Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn den 14. juli 2020.

Jeg var glad for jeg hørte dagens anden fugl kalde, da den så noget anderledes ud end den første Kaspiske Måge. Den virkede meget mere chokoladebrun og havde nærmest intet hvidt på tertiærerne. Spodsbjerg havn den 14. juli 2020.

I år er der nu præcist registeret 51 forskellige individer, hvoraf de 43 er total nye for 2020, mens de resterende 8 stammer fra tidligere år.

Bagenkop havn:

Ad. 4k+ 4k 3k 2k 1k/juvenil
6 1 2 6 28 1

Spodsbjerg havn:

2k 1k/juvenil
3 3

Siø:

2k
1