ENDELIG VEJR TIL AT TJEKKE BAGENKOP HAVN IGEN DEN 8. JULI 2020.

Efter to dage med kraftig vind og regnbyger… havde vinden lagt sig så meget at jeg simpelthen måtte afsted til Bagenkop.. Der var heldigvis lidt fugle at arbejde med, ofte kan der ellers være lidt stille efter dage med kraftig vind. Jeg blev temmelig udfordret i dag, da der var utrolig mange svære måger der lignede alt muligt… Men jeg læste en gang at Lars Jonsson havde udtalt, at der var dage hvor han heller ikke kunne skelne mågerne fra hinanden hjemme på Gotland.. I øvrigt en stor tak til Hans Larsson som igen var en stor hjælp med dagens mange udfordringer. Men man skal ikke være bange for at lave fejlobservationer når det gælder måger, der dukker altid fugle op som man vil blive snydt af. Det er en del at processen når man kigger på denne gruppe af fugle, som måske er den største ID udfordring man kan komme ud for i Vesteuropa. (især 2k fugle fra det sene forår og henover sommeren)…

Dagens sjældneste fugl blev årets 4. Middelhavssølvmåge i havnen, alle har jeg set siden sidst i maj. Dagens fugl var en 3k og det var ikke samme individ som jeg havde i maj. Det er utroligt med så mange fugle på så kort tid, spændende om sommeren og efteråret bliver lige så god. Hele 4 Sildemåger blev det også til 3 adulte og en spændende 2k fugl som jeg bestemt ikke synes var særlig nem (tak til Hans Larsson).. Det var et meget lille eksemplar som var klart mindre end Sølvmågerne samt de 3 adulte Sildemåger… underart/art ?… byd gerne ind. Ingen Kaspiske Måger udover en kandidat som nok ikke var helt ren… men det vare nok ikke længe før den første ungfugl dukker op.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Altid spændende når kutterne kommer ind med masser af måger på slæb.

Så blev det til endnu en Middelhavssølvmåge, dagens fugl var en 3k.

Bemærk her halebåndet på Middelhavssølvmågen.

Hele 4 Sildemåger var inde i dag, hvilket er ny rekord for mig her i havnen. Her ses en af dagens 3 adulte fugle.

Den første 2k Sildemåge jeg nogensinde har haft i havnen. Er der nogen der har et bud på underart/art ?… så skriv gerne. OPFØLGNING DEN 10. JULI 2020. INTERMEDIUS/GRAELLSII (HANS LARSSON).

Vingestudie af dagens 2k Sildemåge.

Og her ses det brede sorte halebånd.

Igen i dag mindst 5+ adulte Sølvmåger inde i havnen med gule ben.