TIPS TIL AT FINDE DEN RASTENDE MIDDELHAVSSØLVMÅGE I BAGENKOP HAVN DEN 17 JUNI 2020.

I forbindelse med der igår var mange fuglekiggere på Langeland pga. Hvidskægget Terne i Nørreballe Nor, var der flere der var interesseret i at se Middelhavssølvmågen i Bagenkop havn. Heldigvis fandt jeg den hurtigt og kunne fremvise den til flere, men flere spurgte ind til hvordan de evt. selv kunne finde den. Hvis man ikke lige er indædt mågetosse er det en meget svær fugl at kende, og det bliver ikke nemmere af at på denne årstid ser mange af de immature måger meget ens ud. Den aktuelle fugl er dog relativ nem at finde i flokken af Sølvmåger og Svartbage… Første indtryk man får er at den ligner en Svartbag, da den virker meget sort på oversiden samt har et lyst hoved og et groft og kraftigt næb. Men kig godt på benene de er utrolig lange og tynde (man kan altid sammenligne med de andre måger) Svartbag har kraftige. Bemærk også næbformen hos Svartbagene, her er den yderste 1/3 af næbbet voldsom opsvulmet i forhold til Middelhavssølvmågen. Halebåndet hos Middelhavssølvmågen er som en sort vifte, mens Svartbagene er mere usammenhængende. Uden at blive en “fjer…..” så bemærk de fældede svingfjer og hånddækfjer, de ses tydeligt hvis man ser oversiden når den flyver eller strækker vingerne. Håber dette lille indslag kan være med til flere kan få glæde af denne sjældne gæst i havnen. God obs.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Bemærk de lange tynde ben i forhold til Svartbag. Hovedet er meget spættet, som om nogen har smidt et glas Mathilde kakaomælk i hovedet på den, bemærk det er skummemælkudgaven, da det er tynde fine streger.

Bemærk de nye fjer som her ses i den røde cirkel…