ENDNU EN 2K KASPISK MÅGE TIL ÅRSTOTALEN, SPODSBJERG HAVN DEN 18. MAJ 2020.

jeg havde egentlig håbet at se lidt vadefugle på det sydlige Langeland, hvor jeg besøgte alle de klassiske vadefuglesteder. Men lidt uforståeligt havde regnen ikke kastet nogen vadefugle af sig… så mågerne skulle redde min fyraftenstur. Bagenkop var desværre en temmelig tynd omgang, der var blot den faste 2K hybrid mellem en Kaspisk Måge og Sølvmåge hjemme. I Nørreballe Nor fik jeg til gengæld en fantastisk oplevelse med 2 Dværgmåger der udviste yngleadfærd, noget jeg aldrig har oplevet før. Fuglene lå og fløj efter hinanden og landede mange gange. På jorden trippede hannen rundt om hunnen som gjorde sig lækker, ved at trykke sig ned i vegetationen og skyde måsen i vejret… det var sgu lige før jeg selv fik åndenød. Hannen som var en adult fugl var utrolig rød på undersiden, dens underside mindede nærmest om en Rosenmåge i sommerdragt. Hunnen var enten i sin 2. sommer eller ældre. Sandsynligheden for at de bliver og yngler vil jeg antage er nærmest ikke eksisterende, det var nok bare en overspringshandling…. Jeg sluttede min aftentur i Spodsbjerg havn, hvor der var “bingo” i form af en ny 2k Kaspisk Måge mellem de godt 30 andre måger. Det var blot den 3. Kaspiske Måge i Spodsbjerg havn i 2020. Samlet har jeg nu registreret 42 forskellige individer i 2020 på Langeland, hvoraf de 36 er komplet nye, dvs. ikke set tidligere. Siden 1. januar 2019 og frem til i dag har jeg fundet 96 forskellige fugle. Bagenkop er selvfølgelig topstedet med 87 fugle hhv. 55 i 2019 og 32 i 2020, mens Spodsbjerg kun har budt på 8 fugle hhv. 5 i 2019 og 3 i 2020.

Kaspiske Måge oversigt med alder i 2020.

Bagenkop havn

Ad 4k+ 4k 3k 2k
6 1 2 5 24

Spodsbjerg havn

2k
3

Siø

2k
1

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Jeg elsker bare deres arrogante attitude… “vi skider bare på de andre røvhuller og gør som vi har lyst”  Spodsbjerg havn den 18. maj 2020.

Fuglen havde klassisk overside…

Undervingerne var også lige i “skabet”