SORTHOVEDET MÅGE 2K VED KELDS NOR, LANGELAND DEN 13. MAJ 2020.

Jeg havde fejlvurderet regnvejret lidt, da jeg mente jeg havde gennemskuet hvornår regnen skulle stoppe i dag… Men da jeg stod ved Kelds Nor og kiggede ud over Noret ude fra Fyret af, måtte jeg indse det ville tage lidt tid endnu. Mens jeg stod og undrede mit lidt over vejret og hvad de godt over 200 primært immature Hættemåger var så ivrige efter nede på jorden hele vejen ud langs med kysten, hørte jeg et enkelt kald fra en Sorthovedet Måge. Jeg fandt hurtigt fuglen, en fin 2k fugl, min første 2k fugl på Langleand. Da jeg ville forsøge at få lidt billeder af fuglen fandt jeg ud af hvad fuglene var så vilde efter nede på jorden… det væltede op med tusindevis af myg fra jorden som sikkert sad der på grund af regnen, og de sad overalt på mig. Den Sorthovedet Måge var utrolig svær at få billeder af, da mågerne var konstant i bevægelse og de fløj hele tiden væk fra mig. Men til sidst kom der lidt dokumentation i kameraret og oveni det fine årsarter som, Tejster på havet, Nordlig Gul Vipstjert og Krumnæbbet Ryle samt en smuk Stenvender i sommerdragt som dog ikke var årsart. Det vælter ikke med 2k fugle på Langeland af Sorthovedet Måge og i år har arten været særlig fåtallig, den eneste anden jeg har set på Øen var da jeg fandt en adult fugl ved Botofte tidligere på foråret. Lidt mærkeligt den forsat er så fåtallig på Langeland, især når jeg tænker på jeg for en uge siden så mellem 25 og 30 fugle i Sneum syd for Esbjerg.

Foto: Henrik Knudsen, Copyright.

Sorthovedet Måge 2k, Kelds Nor den 13. maj 2020. Den var super nem at spotte mellem de mange Hættemåger som den fou. sammen med.

En 2k Sorthovedet Måge er en meget smuk fugl. Kelds Nor 13. maj 2020.